La lleidatana Lily Brick dóna vida al museu de Montserrat amb un nou mural

El mural, que representa persones contemplant obres d'art sense pantalles, és la primera peça de 'street art' al santuari i busca fer més visible l'entrada del museu.

El mural que està fent Lily Brick al museu de Montserrat. Foto: ACN
photo_camera El mural que està fent Lily Brick al museu de Montserrat. Foto: ACN

L'artista lleidatana Lily Brick està pintant un mural a l'entrada del museu de Montserrat, un projecte que descriu com un "somni fet realitat" i que espera marqui un abans i un després en la seva carrera. La seva intervenció artística consisteix en una obra on es representen persones contemplant diverses obres d'art, sense cap presència de pantalles digitals.

L'obra de Lily Brick és la primera peça de 'street art' que s'incorpora al Museu de Montserrat, i també a tot el santuari. El director del museu, Xavier Caballé, ha destacat la importància d'aquesta adquisició, afirmant que el mural dignificarà i farà més visible l'entrada del museu, actualment discreta i sovint desapercebuda pels visitants.

Lily Brick va rebre aquest encàrrec amb gran entusiasme i considera un honor treballar en una paret d'un edifici dissenyat per l'arquitecte modernista Puig i Cadafalch, a qui admira profundament. A més, el seu mural donarà la benvinguda a un museu que alberga obres de grans mestres com Caravaggio, Miró, Fortuny, Monet, Picasso i Dalí, artistes que Brick compara amb els "Messis de l'art". 

Brick ha tingut una llibertat gairebé total per crear la seva obra, tot i que ha rebut algunes indicacions del santuari per incloure algunes de les obres exposades al museu. La seva intenció és explicar petites històries dins del mural per oferir una experiència narrativa als espectadors. Així, al mural es poden veure escenes com una noia observant embadalida l'escultura de la Moreneta o un avi en cadira de rodes amb la seva neta contemplant un quadre.

L'artista insisteix en la importància de desconnectar de les pantalles i reivindicar l'experiència de contemplar l'art amb atenció. "L'art està en perill d'extinció perquè no hi parem atenció", adverteix Brick. Amb aquest mural, vol provocar una reflexió sobre la necessitat de valorar i sentir les emocions que l'art pot evocar.

Amb 34 anys, Lily Brick ja ha deixat la seva empremta arreu del món, amb murals a França, Anglaterra, els Estats Units, el Marroc, Benín i Corea del Sud. Tot i l'intens ritme de la seva carrera, Brick considera que aquest projecte a Montserrat li ha donat l'oportunitat de crear amb una sensibilitat i una atenció especial que feia temps que necessitava. "Estar aquí em proporciona molta tranquil·litat", afirma, considerant aquesta experiència com una fita clau en la seva trajectòria artística.

Comentaris