El Parador del Roser organitza un cicle mensual de maridatges amb els cellers de la DO Costers del Segre

La proposta és una experiència no tan sols gastronòmica i enològica sinó que també incorpora un atractiu arquitectònic i patrimonial únic, ja que es tracta de l'antic convent del segle XVII que es troba en el centre històric de la ciutat
Pere Escudé, Rebeca Esteban, Núria Balagué, i Miquel López ©JosepAPérez
photo_camera Pere Escudé, Rebeca Esteban, Núria Balagué, i Miquel López ©JosepAPérez

El Parador del Roser de Lleida ha arrencat aquest dijous el cicle '12 mesos,12 Cellers' que dedicarà a la promoció dels cellers de la DO Costers del Segre que formen part de La Ruta del Vi de Lleida. Cada darrer dijous de mes el Parador organitzarà un sopar maridatge amb un dels cellers de la DO lleidatana.

Els vins del Celler de Sanui al Parador de Lleida ©JosepAPérez
Els vins del Celler de Sanui al Parador de Lleida ©JosepAPérez

La primera convocatòria del cicle ha estat dedicada al Celler de Sanui de Lleida, un maridatge dels seus cinc vins insígnia, els blancs Petit de Sanui, i el Prat d'Hores, amb el premiat Petit de Sanui negre, Clos de Sanui-Garnatxa, i el Prat d'Hores-negre premiat com a millor negre jove de la DO Costers del Segre. A cada un dels vins el Parador del Roser hi ha maridat un plat amb productes de temporada i de producció lleidatana.

La proposta és una experiència no tan sols gastronòmica i enològica sinó que també incorpora un atractiu arquitectònic i patrimonial únic, ja que es tracta de l'antic convent del segle XVII que es troba en el centre històric de la ciutat

La proposta gastronómica del Parador de Lleida ©JosepAPérez
La proposta gastronómica del Parador de Lleida ©JosepAPérez

'12 mesos,12 Cellers' continuarà amb els cellers, Vila Corona de Vilamitjana, Vall de Baldomar, Mas Blanch i Jové de la Pobla de Cérvoles, Raimat de Raimat, Lagravera d'Alfarràs, Cérvoles de la Pobla de Cérvoles, Costers del Sió de Balaguer, Tomàs Cusiné del Vilosell,  Analec de Nalec, Clos Pons d'Albagés,  i Castell del Remei.

Cada mes, el Parador de Lleida habilita un espai amb l'objectiu d'exposar els vins del celler seleccionat perquè clients del restaurant i hostes de l'hotel puguin conèixer i familiaritzar-se amb les marques de vi lleidatanes.

D'altra banda, els clients del restaurant del Parador que demanin una ampolla de vi dels recomanats en el cicle els obsequiaran amb una visita guiada gratuïta al celler escollit

El president de la DO Costers del Segre i de la Ruta del Vi de Lleida, Tomàs Cusiné destaca "la importància d'explicar els vins locals al voltant del territori". Mentre que Miquel López, director del Parador, ha defensat la promoció del vi Costers del Segre com un recurs turístic més per a tots els clients del restaurant.  

   

Comentaris