Un vídeo a favor de la vida a les partides de Torres de Grealó i Quatre Pilans

Audiovisual en contra de la implantació del Polígon de Torreblanca impulsat pel músic Jordi Mestre en col·laboració amb el cantautor David Esterri i el fotògraf Jordi Rulló

Fotograma del videoclip 'Salvem l'Horta! No al polígon de Torreblanca'
photo_camera Fotograma del videoclip 'Salvem l'Horta! No al polígon de Torreblanca'

Després de les mobilitzacions veïnals que tingueren lloc el passat mes d'agost als Camps Elisis de Lleida en contra del polígon Torreblanca, que l'Ajuntament de Lleida i la Generalitat de Catalunya preveuen instal·lar a les partides de Torres de Grealó i Quatre Pilans, un conjunt de veïns i veïnes d'aquesta part de l'Horta de Lleida s'ha unit per mostrar el seu malestar amb l'administració.

Una de les famílies afectades és la del músic lleidatà Jordi Mestre, el qual ha decidit 'combatre' aquest despropòsit gravant un videoclip on es denuncia la vulneració de la vida rural.

Amb el so de la seva guitarra com a protagonista, que interpreta la cançó 'Sóc de l'Oest', i en col·laboració amb el mateix David Esterri, qui posa la veu al projecte, s'explica la particular vida a l'Horta de Lleida i la seva amenaça industrial latent.

El polígon Torreblanca, que es preveu un dels més grans d'Europa d'aquestes característiques, trencarà amb l'ecosistema, les vides i el modus de subsistència d'aquesta  zona

En l'audiovisual, a més, s'explica que aquesta implantació obliga moltes famílies a abandonar les seves cases i camps de conreus, ja que es volen expropiar forçosament.

A més, que el nou pla director urbanístic dona llum verda a una possible implantació de la indústria química a l'Horta de Lleida, la qual cosa posaria en perill la salut de tots els ciutadans de la capital de Ponent.

També s'apel·la al valor natural de l'Horta de Lleida en el greu moment d'emergència climàtica que vivim, quan tota cura i preservació de la natura és vital per assegurar la nostra pròpia subsistència.

Un crit per aturar les màquines, i salvar la vida de l'Horta de Lleida, produït pel fotògraf Jordi Rulló i que ha comptat amb les mescles de Gerard Farré.

 

Comentaris