30.05.2020 |
Territoris.cat

El cicle 'Juliol de Música i Poesia' de Balaguer arriba a la sisena edició

Concerts amb la poesia de Màrius Torres o Montserrat Roig, i un homenatge al compositor de tango argentí Astor Piazzolla, entre les activitats programades per a enguany

Moment de la presentació de les activitats al Passeig de l'Estació de la capital de la Noguera
Moment de la presentació de les activitats al Passeig de l'Estació de la capital de la Noguera
El cicle 'Juliol de Música i Poesia' de Balaguer arriba a la sisena edició

Un total de 4 concerts configuren la sisena edició del cicle Juliol de Música i Poesia que amenitzarà els vespres dels diumenges de juliol a Balaguer. El convent de Sant Domènec, en el concert inaugural, i el monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses, en la resta de concerts, seran els escenaris dels actes de la programació d’enguany que s'ha presentat aquest dilluns a Balaguer. 

A l'acte de presentació, que s'ha realitzat al bell mig del Passeig de l'Estació de la capital de la Noguera, han assistit l'alcalde de la ciutat, Jordi Ignasi Vidal, el regidor de Cultura, Joan Biscarri i Enric Arquimbau, Jordi Alsina i Mireia Prats de l'Associació Bada-Pas Iniciatives Culturals, entitat organitzadora del cicle. 

Els concerts amenitzaran els vespres dels diumenges de juliol

L'alcalde ha destacat que amb la iniciativa "enriqueix l'opció cultural dels estius a Balaguer" a la vegada que "posa en valor el patrimoni cultural de la ciutat com l'Església de Sant Domènec o el monestir de Santa Maria de les Franqueses". 

Per la seva part, Jordi Alsina ha recordat que "un dels objectius principals del cicle es donar visibilitat a elements patrimonials amb interès arquitectònic i històric com és Santa Maria de les Franqueses, una joia acústica que volem que els balaguerins el concebin i el gaudeixin com un centre de cultura". 

El dia 9, el cicle retrà homenatge al poeta lleidatà Màrius Torres, en el 75è aniversari de la seva mort

El cicle s’iniciarà el diumenge 2 de juliol amb l’actuació del Cor dels Amics de la Unió, amb la col·laboració del Cor Jove de l’Orfeó Balaguerí, sota la direcció de Josep Vila i Sílvia Rufach, respectivament.  

Continuarà el diumenge 9 de juliol amb l’actuació ARCATTIA – Música en la Poesia de Màrius Torres, una actuació de petit format per un trio de corda amb Quim Térmens i Joan Morera al violí, Lluís Heras al violoncel i Ariadna Ventura com a rapsoda. Una proposta que vol retre homenatge al 75è aniversari de la mort del poeta lleidatà. 

Per al diumenge 16 de juliol està programat l’espectacle Montserrat Roig: Paraules d’Avui amb la presència de l’actriu Mariona Casanovas i Emili Cuenca a la guitarra, sota la direcció de Maria Manau i Frederic Roda.  

La clausura del cicle es farà el diumenge 23 de juliol amb l’actuació del Quintet Vibratango amb un Homenatge a Astor Piazzolla, compositor argentí que va ser un dels músics més importants de tango de la segona meitat del segle XX. El quintet està format per Olvido Lanza al violí, Marcelo Mercadante al bandoneó, Àngel Pereira al vibràfon, Narcís Vidal a la guitarra, Curro Gálvez al baix elèctric i Anna Maluquer com a rapsoda. 

El cicle 'Juliol de Música i Poesia' de Balaguer arriba a la sisena edició
comentaris