Fira Q de Balaguer ha obert les seves portes amb un ampli programa d'activitats

La Fira, que ha estat inaugurada aquest dissabte, se celebra durant el cap de setmana al pavelló d’Inpacsa de Balaguer

FiraQ24_7 - Foto: Paeria de Balaguer
photo_camera Fira Q ha obert les seves portes aquest dissabte 27 d'abril - Foto: Paeria de Balaguer

La capital de la Noguera ha inaugurat Fira Q, un certamen que es divideix en diversos sectors, com són el de Comerç i Serveis, Proximitat, Oci i Restauració, i el Saló de l’Energia.

Inauguració Fira Q_1- Foto: Paeria de Balaguer
Inauguració de Fira Q de Balaguer, dissabte 27 d'abril - Foto: Paeria de Balaguer

Pel que fa al sector Comerç i Serveis, representat com és habitual, per les empreses dedicades al comerç i els serveis, en aquesta edició s'introdueix un espai dedicat als animals de companyia. En aquest espai on s'hi han situat diverses empreses relacionades amb el món de les mascotes, també es realitzaran xerrades per part de professionals i demostracions de productes específics. Per aquest motiu, es pot accedir al recinte firal amb animals de companyia, sempre respectant normes bàsiques de civisme i responsabilitat.

DSC05363
Recepció i punt d'informació de Fira Q - Foto: E. Barta

A més, a l'exterior del pavelló s'ha instal·lat un parc caní amb elements agility, per tal que les mascotes puguin gaudir d'un espai propi amb els seus tutors i tutores, i on l'Associació d'animals Aglà ha organitzat una campanya d'adopció a través de l'activitat "Passeig cap a un nou llar".

Durant els dos dies de la Fira Q, les empreses presentaran els seus productes i serveis a través de demostracions, xerrades i altres propostes. L'objectiu és convertir el recinte en un espai actiu, amb múltiples activitats que promoguin les empreses locals.

D'altra banda, un dels espais destacats és el Saló de l'Energia, que té com a objectiu promoure i conscienciar sobre la importància d'implementar mecanismes i processos transformadors per a l'eficiència energètica i l'estalvi. En aquest espai es realitzaran dues demostracions, una sobre Tècniques de construcció ancestral i rehabilitació, a càrrec d'Albert Puy Subirada, aparellador i constructor a COECO Cooperativa; i una altra sobre aerotèrmia i terra refrescant, a càrrec de Tecmon. A més, a l'altell del pavelló es realitzaran dues sessions de ponències, una dedicada als Models de descarbonització agrícola i industrial, i l'altra sobre comunitats energètiques a Ponent.

DSC05348
Es animals de companyia poden accedir al recinte firal, respectant les normes bàsiques de civisme i responsabilitat - Foto: E. Barta

A més, durant tot el cap de setmana se celebra la Mostra Nacional de coques, organitzada per l'Associació Gastronòmica i Cultural del Comtat d'Urgell, amb la participació d'un forn especialitzat en cuina per a persones celíaques.

A la zona del vestíbul, es poden veure tres exposicions divulgatives, dedicades a la Fira dels Somnis; al passat de la ciutat amb la mostra "Reculls dels espais perduts de Balaguer. Vida, feina i costums de la pagesia d'abans"; i al centenari de l'arribada del tren a Balaguer, amb "Cent anys de la línia de tren Lleida-Balaguer".

II Saló de l'Energia a Fira Q - Foto EBarta
Ponència d'Albert Puy, aparellador i constructor a COECO Cooperativa, en el marc del Saló de l'Energia de Fira Q - Foto: E. Barta

 

Comentaris