06.10.2022 |

El Juliol de Música i Poesia de Balaguer reivindica el paper de la dona en la música

L’espectacle 'Amb veu de dona' ha posat en relleu compositores invisibilitzades al llarg de la història com Clara Schumann, Fanny Mendelssohn o Pauline Viardot
l'espectacle d'aquest diumenge al Juliol de Música i Poesia - Paeria de Balaguer
L'espectacle d'aquest diumenge al Juliol de Música i Poesia - Paeria de Balaguer
El Juliol de Música i Poesia de Balaguer reivindica el paper de la dona en la música

El Juliol de Música i Poesia de Balaguer s’ha traslladat aquest diumenge al monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses amb l’espectacle Amb veu de dona, una proposta que vol reivindicar el paper de la dona en la música i posar de manifest la misogínia institucionalitzada del segle XIX, que actualment es creu superada, però que ha estat un obstacle constant en la vida de les dones que han gaudit un talent extraordinari.

Tot i l’evident importància de Clara Schumann, Fanny Mendelssohn, Pauline Viardot o Cécile Chaminade a nivell històric, cultural i musical, la realitat actual segueix obviant aquestes figures i és per això que el recital per a veu i piano vol posar de relleu aquestes compositores invisibilitzades al llarg de la història

L’espectacle ha combinat la interpretació de les peces musicals amb intervencions teatrals de fragments de compositors que retraten dones amb forta personalitat com la gitana Carmen, la poetessa grega Sapho, l’emperadriu romana Ottavia i l’astuta Isabella.

Ha comptat amb la participació de la mezzosoprano Mireia Pintó, Vladislav Bronevetzky al piano i l’actriu, Victòria Pagès.

El cicle continuarà el diumenge 18 de juliol, a l’església del convent de Sant Domènec de Balaguer, serà el torn de In Memoriam, amb el Cor de l’Auditori Enric Granados de Lleida. Un espectacle que vol convertir el dol en projecte
artístic construint un concert poètic amb els moments més esperançadors i significatius dels Rèquiems de Victoria, Mozart, Brahms... I comptarà amb la participació de l’actor Ernest Villegas.

I finalment el diumenge 25 de juliol, a Santa Maria de les Franqueses, Per una flor de Romaní amb poesia de Josep Carner, posarà el punt i final al 10è Juliol de Música i Poesia. L’espectacle comptarà amb el tenor David Alegret, Daniel Blanch al piano i l’actriu Mercè Rovira.

Sobre el Juliol de Música i Poesia

El Juliol de Música i Poesia de Balaguer va néixer l’any 2012 de la mà de l’Associació Bada Pas Iniciatives Culturals amb el suport de la Paeria de Balaguer i empreses i entitats col·laboradores.

El cicle té com a objectiu oferir propostes culturals d’alta volada per amenitzar els vespres d’estiu a la capital de la Noguera i posar en valor espais emblemàtics del patrimoni balaguerí com el monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses, el convent de Sant Domènec o l’Església de Santa Maria.

El Juliol de Música i Poesia de Balaguer reivindica el paper de la dona en la música
comentaris