07.05.2021 |
Territoris.cat

Leta, autor de la imatge de les Festes del Sant Crist de Balaguer

Aquesta obra, creada especialment per l'ocasió, rememora el ball dels gegants al mig de la plaça Mercadal
Letamendi
Letamendi
Leta, autor de la imatge de les Festes del Sant Crist de Balaguer

Enguany la imatge que il·lustra la portada del llibre de les Festes del Sant Crist de Balaguer és una obra de Frederic Letamendi, reconegut dibuixant balaguerí.

L’any passat, Balaguer va decidir aprofitar aquesta publicació com a document històric per tal de retre un homenatge als artistes locals que han plasmat alguna imatge de la Festa Major o Festes del Sant Crist, per donar-los hi visibilitat i agrair-los la seva tasca

Cal recordar que l’any passat es va reconèixer al pintor balaguerí Josep Ma Llobet, mort a principis de l’any 2019, amb un quadre que va ser pintat l’any 2008 a partir d’una fotografia d’una cercavila feta el dia de Corpus de l’any 1946.

Frederic Letamendi, artísticament més conegut com Leta, és l’encarregat de fer la portada del llibret aquest any atípic. Precisament per això, quan des de la Paeria s’hi va contactar per utilitzar una de les seves estampes de Festa Major, ell mateix es va brindar a fer una peça especial per l’ocasió.

L’obra recrea el ball dels gegants al mig de la plaça Mercadal on tots els assistents llueixen les mascaretes posades, incloses les dos figures

Frederic Letamendi, arquitecte tècnic de professió i dibuixant autodidacta per vocació, es caracteritza pel seu realisme documental, amant de reflectir en les seves obres els oficis, les festes, les fires, els mercats i la gent que omple cada racó, sempre representats amb el filtre d’una mirada carregada d’ironia i comicitat.

Leta, autor de la imatge de les Festes del Sant Crist de Balaguer
comentaris