El Parc Astronòmic del Montsec recollirà el Premi Starlight 2020

El guardó reconeix la tasca de divulgació de l’astronomia i el cel fosc i les condicions d’observació excepcionals de l’Astronòmic

Parc Astronòmic del Montsec
photo_camera Parc Astronòmic del Montsec

El Parc Astronòmic del Montsec recollirà aquest divendres 10 de setembre el Premi Starlight 2020, en la categoria d’Educació i Difusió de l’Astronomia.

Ho farà durant la primera edició de la Conferència Internacional d’Astroturisme, de la Fundació Starlight

El guardó suposa un reconeixement a la tasca de divulgació de l’astronomia i el cel fosc i a les condicions d’observació excepcionals amb les quals compta l’Astronòmic.

De fet, la serra del Montsec ja ha estat reconeguda en diverses ocasions com a un espai prodigiós amb unes condicions d’observació astronòmica excepcionals, tant pels seus condicionants meteorològics com per la baixa afectació de la contaminació lumínica.

El Montsec està considerat el millor indret de Catalunya per gaudir de l'astronomia, fins al punt que està protegit per llei

Aquest reconeixement se suma a la categoria d’ambaixadors Platí de Cel Fosc de la Unió Astronòmica Internacional que va rebre el PAM l’any 2019. A més, la serra del Montsec va ser el segon indret del món en rebre la doble certificació de Reserva i Destinació Turística Starlight l’any 2013, certificació que compta amb l’aval de la UNESCO.

Durant la cerimònia d’entrega de guardons també es farà una menció d’honor a l’estació de muntanya d’Espot, gestionada per FGC, per les activitats de divulgació del cel nocturn desenvolupades a l’entorn de les seves instal·lacions

Els Premis Starlight 2020 s’entreguen en el marc de la primera edició de la Conferència Internacional d’Astroturisme, organitzada a Évora, Portugal, del 8 a l’11 de setembre.

Aquesta cita internacional compta amb més d’un centenar de persones vinculades al turisme d’estrelles. Les quatre jornades del congrés estaran dedicades a l’astronomia i es debatran temes com l’astroturisme i el desenvolupament econòmic local, l’educació i la divulgació, així com la protecció del cel nocturn i el patrimoni cultural i científic.

Comentaris