La sal atreu centenars de visitants a Les Avellanes

Fira de la Sal i les parades de venda  d'aquest producte
photo_camera Fira de la Sal i les parades de venda d'aquest producte

Les Avellanes, projecta un any més la tradició local amb la Fira de la Sal, un certamen que en la quarta edició ha ofert als visitants producte autòcton i passejar pel mercat de productes artesanals i exposicions d'autors locals, entre altres. La fira, que es va celebrar aquest diumenge, també té la voluntat de mostrar l'element que uneix els nuclis de Les Avellanes, Tartareu, Vilanova de la Sal i Santa Linya.

Parades del mercat de la Fira de la Sal de Les AvellanesL'alcaldessa de Les Avellanes, Lídia Ber ha mostrat la seva satisfacció pel balanç de la quarta edició de la Fira, un certamen que al marge de la sal, va néixer amb l'objectiu de promocionar el municipi i perquè la gent de fora vingui a conèixer el nostre paisatge, la nostra gent i els nostres productes.

En aquesta edició hi han participat les salines del Salí de Peralta de la Sal, a Osca, el Salí de Gerri de la Sal, al Pallars Sobirà, i el Salí de Privà de Vilanova de la Sal, l'únic del municipi. El gestor d'aquest darrer és el Miquel Marcelino que ha destacat la importància d'aquest producte com a element aglutinador del municipi i de la zona.

És una de les fires on més es ven al ser la Fira de la Sal, la gent es queda amb l'element i ve aquí a buscar-la

Salí de Privà de Vilanova de la Sal,

La recuperació de la Salina de Privà

La Salina de Privà es va recuperar l'any 2004 i el 2010 va començar a comercialitzar el producte. En l'actualitat produeix uns 3.000 quilos de sal anuals, la majoria dels quals es venen a fires i a ramaders del territori. Es tracta d'una sal molt bona, molt mineralitzada i totalment natural perquè no es tracta sinó que només s'evapora l'aigua i es recull la sal. Segons els experts és una sal per a gurmets que s'ofereix amb diverses varietats com pot ser herbes, bolets o tomata. Els beneficis que s'obtenen es destinen a valorar les salines.

En el l Mercat de la Fira de la Sal han participat una trentena de parades de productes de proximitat i artesanals. També s'ha complementat amb una exhibició de música country, tallers i jocs per als infants i diverses exposicions d'artistes del municipi i de tractors antics. La Fira s'ha clausurat amb un dinar de germanor solidari a favor de la planta de pediatria de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida.

comentaris