L'activitat firal ha anat recuperant la "normalitat" aquest segon semestre

Les fires d'automoció de Mollerussa venen 258 cotxes per més de 6,5 milions d'euros aquest 2021

Un veí d’Ivars de Noguera guanya el sorteig del Premi de 3.000 euros per la seva compra d’un cotxe a l’expositor Solcar de Tàrrega

Sorteig notaria premi 3.000 euros Autotardor edició 2021 - Foto: Marina Pallàs Barta
photo_camera El moment del sorteig del premi de 3.000 euros a la Notaria de Mollerussa - Foto: Marina Pallàs Barta

El sector automobilístic ven 258 cotxes (entre nous i d’ocasió) i tanca amb un volum de negoci de 6.598.475 euros l'any 2021 en les dues fires de l'automòbil organitzades per Fira de Mollerussa, el Saló de l’Automòbil de la Fira de Sant Josep i a la fira d’ocasió Autotardor.

Així ho ha exposat aquest dimarts el director de l’ens firal, Xavier Roure, durant la roda de premsa de tancament de la 26a fira Autotardor, celebrada del 22 al 24 d’octubre i en què el sector va assolir 86 vendes per un import d’1.608.432 euros. 

El director de Fira de Mollerussa ha valorat molt positivament les xifres aconseguides, no només perquè l’any 2020 no es va poder portar a terme cap activitat firal, sinó també per “la incertesa” d’aquest 2021 davant la pandèmia i l’afectació als certàmens firals, afectació que, en el cas de Mollerussa i segons ha recordat Roure, van portar a ajornar la 148a Fira de Sant Josep al mes de juny o la inviabilitat de celebrar l’Autotrac, el primer dels dos anuals que l’ens firal dedica al sector d’ocasió. En el cas d’Autotardor, Roure també ha mencionat els efectes de la manca de matèries primeres.

Un cop finalitzat el calendari firal d’aquest 2021 amb la celebració la setmana passada de la Mollerussa Lan Party, el director ha fet un balanç en el qual s’ha referit a un primer semestre “complicat”, pràcticament sense activitat firal, i a un segon semestre més “normalitzat” en el que s’han pogut realitzar totes les activitats previstes (Expoclàssic, Concurs de Pintura Ràpida Ciutat de Mollerussa, Autotardor i Mollerussa Lan Party). En aquest sentit, el director ha dit que s'espera que l'any 2022 pugui afrontar-se amb "total normalitat" i que sigui l'any de la consolidació de la recuperació de tota l’activitat del sector firal, que ha qualificat de “necessari”. 

L’Autotardor va registrar la mitjana de preu de cotxe venut més elevada de la seva història

Pel que fa a l’Autotardor, el certamen va comptar amb 17 expositors del sector automobilístic, els quals van oferir un parc expositiu d’uns 400 cotxes amb una àmplia gamma de preus, sent el cotxe més car venut un Mercedes GLE Coupe amb un preu de 64.500 euros, mentre que el més econòmic va ser un Opel Meriva per 2.600 euros. 

Segons ha assenyalat el director, destaca en aquesta edició l’increment de la mitjana de preu de cotxe venut, la qual va ser de 18.703 euros, la més elevada del registre històric de la fira Autotardor i superant la del 2019 de 17.005 euros. Respecte als preus dels automòbils venuts, i segons les butlletes extretes dels compradors d’un cotxe durant la fira, el 44% dels cotxes venuts van tenir un preu superior als 18.000 euros.

Pel que fa a la procedència dels compradors van ser similars a les d’edicions anteriors, amb un 18% de compradors de Mollerussa, un 27% d’altres municipis de la comarca del Pla d’Urgell, un 14% de Lleida ciutat, un 28% d’altres punts de les comarques lleidatanes, un 2% de Barcelona, un 4% de Tarragona, un 2% de Girona i un 5% de fora de Catalunya. Quant a poblacions ha destacat compradors procedents de tota Catalunya així com de punts de fora com Osca, Saragossa, Navarra o inclús un de Lyon.

La roda de premsa d’aquest matí s’ha portat a terme a la Notaria de la capital del Pla d’Urgell, on s’ha realitzat el sorteig davant notari del premi de 3.000 euros entre els compradors d’un cotxe d’ocasió en el marc de l’Autotardor. Aquest premi, el qual està patrocinat per l’ens firal i els mateixos expositors participants en el certamen, ha recaigut enguany en el veí d’Ivars de Noguera, Josep Magrí, per la seva compra d’un BMW model X2 a l’expositor Solcar, de Tàrrega.

Comentaris