Ivars d’Urgell haurà de tornar a licitar les obres del nou Ajuntament

L’Ajuntament d’Ivars d’Urgell va adjudicar el projecte del nou Ajuntament previst en l’edifici de les antigues escoles, amb l’objectiu de conservar els murs de tàpia originals, i l’estructura de fusta de la coberta

Alcalde d'Ivars Joan Carles Sánchez al fons l'edifici de les antigues escoles ©JosepAPérez
photo_camera Alcalde d'Ivars d'Urgell Joan Carles Sánchez, a l'edifici de les antigues escoles ©JosepAPérez

L’Ajuntament d’Ivars d’Urgell s’ha vist obligat a rescindir el contracte a l’empresa Montcruma, a la qual va adjudicar el projecte del nou Ajuntament, que es portava a terme en una ala que s’havia conservat de l’edifici de les antigues escoles, construït amb tàpia.

Va ser la constatació que l’empresa adjudicatària no coneixia en absolut el tractament d’aquest tipus de construcció, i també el fet que els operaris malmetessin algunes de les peces de ceràmica, centenàries que es conservaven a les finestres, el que va fer decidir al consistori negociar la recessió del contracte, segons explica l’alcalde d’Ivars d’Urgell, Joan Carles Sánchez.

Interior de l'edifici de les antigues escoles que albergarà el nou Ajuntament d'Ivars d'UrgellEl consistori va licitar l’obra amb un pressupost de 308.000 euros, i l’empresa Montcruma va fer una oferta amb una baixa del 15%, per la qual cosa es va adjudicar l’obra. Aquesta primer “baixa temerària” ja va ser motiu de sospita, segons Sánchez, hi van demanar informació sobre la mateixa comprovant que es tractava d’una oficina administrativa que subcontractava altres empreses per fer les obres.

En el cas de l’obra d’Ivars d’Urgell es van contractar tres empreses, que no van demostrar gaire experiència en les tasques que demanava el projecte. Però al final en l’administració es tracta de preu, assegura Sánchez.

L’Ajuntament tornarà a redactar el plec de condicions per especificar quin tipus de coneixement hauran de tenir les empreses, i també aprofitarà per ampliar el projecte que inclourà una sala de plens annexa a l'antic edifici.

Comentaris