Un acte vandàlic malmet la zona més antiga del cementiri del Palau d'Anglesola

Les creus malmeses en el cementiri del Palau d'Anglesola
photo_camera Les creus malmeses en el cementiri del Palau d'Anglesola

Uns desconeguts van provocar importants destrosses la matinada de dilluns en el cementiri del Palau d'Anglesola, els danys els han dut a terme en diverses creus i elements decoratius que es trobaven en la zona més antiga del recinte, segons ha explicat l'alcalde Francesc Balcells. El batlle ha afegit que és precisament per aquest motiu que es creu que l'acte l'han hagut de dur a terme persones forasteres, ja que es tracta d'una de les parts més patrimonials i respectades del cementiri.

Els delinqüents han malmès unes vuit creus, elaborades amb marbre i pedra, així com una altra amb forja, totes elles amb un important valor artístic i sentimental, tant pels veïns com pels familiars. Una total falta de respecte, segons l'alcalde Francesc Balcells, ja que una de les creus forjades s'ha trobat fora del recinte, prop de la séquia del canal on ha estat localitzada.

Les creus malmeses en el cementiri del Palau d'AnglesolaUns veïns han alertat al consistori, dels fets a primera hora del matí, i tot seguit l'alcalde ho ha posat en coneixement dels Mossos d'Esquadra de la caserna de Mollerussa que, s'han desplaçat fins al lloc per comprovar els fets i iniciar les investigacions. El consistori també ha iniciat la recerca dels familiars dels difunts per comunicar-los els desperfectes en les tombes, i garantir la seva reposició amb les característiques originals, si és possible.

Segons Balcells, el vandalisme al municipi del Palau d'Anglesola és continu i s'incrementa en el període estival, en anteriors ocasions ja havia aparegut amb marcs de fotos i gerros de flors trencats i, inclús, amb destrosses a l'escultura de l'àngel que presideix el recinte, però mai havien afectat símbols religiosos.

Els Mossos d'Esquadra inpecciones el cementiri del Palau d'AnglesolaL'alcalde del municipi del Pla d'Urgell, afegeix que no sovintegen les situacions conflictives ni consideren elevat l'índex d'inseguretat, però així i tot, els actes incívics en parcs i jardins, instal·lacions de reg, de llum, mobiliari urbà, espais municipals, es repeteixen aïlladament i preocupen al veïnat. La reposició dels desperfectes suposa una despesa per erari públic més de 30.000 euros anuals.

Balcells demana a la ciutadania que denunciï aquests fets, i també reclama més presència policial al municipi. El batlle afegeix que davant d'aquests fets cal seguir insistint en una educació cívica a les famílies, entitats, escola.

Comentaris