ACUDAM converteix en referent la seva Jornada anual

Les Jornades volen apropar realitats de persones amb discapacitat als ciutadans del demà, amb les diferents històries de vida dels ponents aconseguim trencar prejudicis i incidim més i millor en el respecte cap a la diversitat de les persones
Josep Giralt, Kelly Arrontes,Cristian Garcia, i Rut Camí en la Jornada ACUDAM ©Acudam
photo_camera Josep Giralt, Kelly Arrontes,Cristian Garcia, i Rut Camí en la Jornada ACUDAM ©Acudam

El Teatre L'Amistat de Mollerussa va ser l'escenari de la tercera edició de la Jornada ACUDAM, una iniciativa que té la voluntat de donar a conèixer i visibilitzar les realitats i capacitats de les persones amb discapacitats, implementant actuacions que ajudin a trencar els prejudicis encara existents.

La jornada, que es va transmetre en directe amb la col·laboració dels alumnes de CFGM de Vídeo Discjòquei i So de La Salle Mollerussa, va tenir com a convidats Josep Giralt, vicepresident de la Federació ECOM, Kelly Arrontes, pintora artística i muralista internacional, i Cristian Garcia, tertulià del programa “La Porteria” de Betevé i presentador del programa TEBvist. La taula rodona va estar moderada per la periodista de TV3, Rut Camí.

Josep Giralt, Kelly Arrontes,Cristian Garcia, i Rut Camí en la Jornada ACUDAM ©AcudamPel que fa a les intervencions, Josep Giralt va manifestar que el terme “diversitat funcional ens invisibilitza, cal dirigir-se al col·lectiu com a persones amb discapacitat. Què vol dir? que és una persona que té una dificultat per desenvolupar una capacitat concreta però que no l’inhabilita amb la resta”.

Kelly Arrontes per la seva part, va exposar que “l’art i la pintura no entenen de barreres” i que poder participar en un esdeveniment com aquest “és una forma d’arribar a la gent” i que cal fer més accions com la d’avui.

Cristian Garcia va destacar que “les persones amb discapacitat haurien d’aparèixer més a la TV, al cinema, cal ser-hi més presents, cal donar-nos més visibilitat pública”.

El president d'ACUDAM, Jordi Garriga ha destacat la “importància d’apropar realitats de persones amb discapacitat als ciutadans del demà, amb les diferents històries de vida dels ponents aconseguim trencar prejudicis i incidim més i millor en el respecte cap a la diversitat de les persones”. El format i el canal de retransmissió de la jornada fan possible arribar a un públic molt més gran i divers que d’altra manera seria difícil, afirma Garriga.   

Comentaris