ACUDAM rep el Premi Nacional Special Olympics al Valor Esportiu

Els Premis Nacionals Special Olympics a persones i entitats relacionades amb l’esport i la discapacitat intel·lectual i que, durant tot l’any, han contribuït a fer créixer el moviment Special Olympics.

Celebració de 2013 del  Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.
photo_camera Celebració de 2013 del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

El Club Esportiu ACUDAM rebrà el pròxim dissabte 20 de desembre el Premi al Valor Esportiu que atorga la Federació Catalana d'Esports per a Disminuïts Psíquics (ACELL) i Special Olympics Catalunya, un guardó que es lliurarà coincidint amb la celebració de la Marxa Special Olympics Catalunya.

Amb aquest acte es commemora el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que té la voluntat de reivindicar una millor integració de les persones amb discapacitat intel·lectual a la societat mitjançant l’esport. La Marxa Special Olympics és una caminada popular i festiva que vol conscienciar la societat de la fragilitat del sector i de les dificultats en què es troben el dia a dia les persones amb discapacitat intel·lectual.

Amb el lema Tots junts som imparables, la marxa sortirà de la plaça Reina Maria Cristina, a dos quarts de dotze del matí, fins al Palau Blaugrana de Barcelona, en aquest punt es durà a terme l'acte de lliurament dels Premis Special Olympics.

La sisena edició dels premis, reconeixen a tots aquells esportistes, associacions, entitats i col·laboradors que ens donen suport i fan possible el moviment Special Olympics. Els premis que s’atorguen estan agrupats en cinc categories: Premi d’Honor; Premi al Valor Esportiu (individual i col·lectiu); Premi al Compromís Solidari; Premi a la Responsabilitat Social i Premi al Mèrit Social.

L'entitat del Pla d'Urgell ACUDAM rebrà el premi al Valor Esportiu Col·lectiu, pel fet de ser pionera a les comarques lleidatanes a l’hora de treballar per a la integració de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Ja l'any 1975 un grup de pares es va ajuntar per seguir treballant per a dotar de recursos els seus fills que no trobaven les atencions que necessitaven. Avui, ACUDAM és una associació plenament integrada amb 50 esportistes que participen i competeixen en les activitats esportives que se celebren sota el paraigües de la Federació ACELL i Special Olympics. Participen en campionats catalans, estatals i internacionals i no s’han perdut cap edició dels Jocs Special Olympics que s’han fet fins ara. ACUDAM ofereix un programa de vuit disciplines esportives.

Comentaris