Un col·lectiu de 24 joves fan tasques col·laboratives a Sidamon en el marc del programa 'a Jova'

Els joves van començar a preparar els cavallons per sembrar les hortalisses d'enguany, i durant tota la temporada faran torns per regar i treure males herbes, sempre amb l'ajut de la gent gran
Els joves de Sidamon preparen els cavallons assessorats per la Rosita ©Territoriscat
photo_camera Els joves de Sidamon preparen els cavallons assessorats per la Rosita ©Territoriscat

L'Ajuntament de Sidamon va arrencar el passat 27 de juny una nova edició del programa a Jova, una iniciativa que té com a objectiu sensibilitzar als joves en la participació en tasques col·lectives pel municipi. En aquesta quarta edició hi participen 24 nois i noies que han començat a preparar l'hort del rector una feina que van encetar l'any passat, i enguany hi tornen amb la col·laboració i tutela de la gent gran del poble. 

El mossen, regidor i la Rosita de Cal Espanyol @Territoriscat
El mossen, regidor i la Rosita de Cal Espanyol @Territoriscat

Els joves van començar a preparar els cavallons per sembrar les hortalisses d'enguany, i durant tota la temporada faran torns per regar i treure males herbes, sempre amb l'ajut de la gent gran, una d'elles la Rosita de Cal Espanyol.

Tots els productes resultants es vendran i altres els obsequiaran als avis que col·laboren en la iniciativa

Un altre grup de treball s'encarrega de restaurar el mobiliari i jocs del pati de l'escola i la llar d'infants, tal com va demanar la directora del centre educatiu. També s'encarreguen de catalogar i empaquetar els llibres de l'antiga Biblioteca que es troba en l'edifici de l'escola que s'ha d'enderrocar. Un altre grup col·labora amb l'Ajuntament en la distribució de publicitat, cartes i comunicats per als veïns.  

Els joves de Sidamon preparen els cavallons assessorats pels avis
Els joves de Sidamon preparen els cavallons assessorats pels avis

L'alcaldessa de Sidamon, Dolors Tella assegura que la feina de la qual està més orgullosa és la restauració de la carrossa dels Reis, un element singular que té la mateixa imatge des de fa un grapat d'anys. Els joves del programa a Jova faran un estudi de les robes, els elements decoratius, la il·luminació, els colors de la pintura i en faran una proposta amb les seves idees. Un cop finalitzat l'estudi l'aplicaran en col·laboració amb els tècnics de l'Ajuntament. L'alcaldessa espera que la reforma pugui estar enllestida per la cavalcada d'enguany.

Tella afegeix que també participaran en les activitats de la Festa Major i en concret en el Good Talent, un espai en el qual la gent del poble farà acopi de les seves habilitats talentoses, i els joves seran els encarregats dels assajos i la preparació de l'espectacle, tasca que es complementarà amb paradetes de venda de crispetes, refrescos i altres productes per entretenir als espectadors.

Comentaris