Ajuntament i pares del Poal decebuts per l'actitud d'Ensenyament respecte a la nova escola

L'alcalde del Poal Rafel Panadés va mostrar el seu malestar pel fet que el departament d'Ensenyament hagi prioritzat altres centres de la demarcació, coneixent la situació precària de l'escola El Roser.

Mobilització d'alumnes i pares l'any 2009, en una visita de responsables d'Ensenyament.
photo_camera Mobilització d'alumnes i pares l'any 2009, en una visita de responsables d'Ensenyament.

L'Ajuntament del Poal i l'Ampa de l'escola El Roser van mostrar el seu malestar per l'actitud del departament d'Ensenyament respecte al projecte de la nova escola. Una delegació municipal es va reunir la passada setmana amb el director territorial Miquel Àngel Cullerés, amb l'objectiu de conèixer el full de ruta del nou equipament, però els poalencs no van rebre cap concreció al respecte.

L'Alcalde del Poal Rafel Panadés va explicar que no podia entendre que el departament prioritzes altres escoles de la demarcació, en detriment d'un centre que espera una solució des de fa dotze anys. Un equipament que ocupa una part important de dependències municipals en l'edifici consistorial, situació que impedeix utilitzar-les per altres necessitats del municipi.

Panadés va afegir que el consistori ha fet tots els passos, per tal que el departament disposi dels elements per poder desplegar el projecte. Durant la passada legislatura es va fer la cessió del solar de gairebé 2000 metres quadrats, i es va urbanitzar la zona, el que va suposar una inversió de 317.274 euros. Xifra, que segons Panadès, va representar un esforç que es podia haver destinat a altres necessitats del municipi.

L'escola El Roser pertany a la Zona Escolar Rural (ZER) Plaurcen, amb els municipis de Sidamon i els Arcs, i acull a una quarantena d'alumnes, una matrícula que s'ha mantingut en els darrers anys.

Per la seva banda el director territorial d'Ensenyament Miquel Àngel Cullerés, va explicar que reconeixia la situació i la necessitat de l'escola El Roser, però el departament disposa d'uns recursos que ha de distribuir segons la situació de cada projecte. Les escoles que s'han aprovat tenien el procés administratiu i tècnic molt més avançat que el del Poal i per aquest motiu s'han licitat.

Cullerés va afegir que no va poder concretar a la delegació poalenca, ni dates ni previsions, perquè depenen de la disponibilitat pressupostaria del Govern. El responsable d'Ensenyament a Lleida, va afegir que són moltes les escoles que esperen dotació, i la del Poal és una de les prioritàries, en l'instant que es disposi de nova partida econòmica.

Comentaris