Alguaire s'imposa en el Concurs de Vestits de Paper de Mollerussa

L'organització del certamen ha creat un nou premi que aixopluga el Museu de Vestits de Paper amb la voluntat de premiar i reconèixer el treball que compta amb les característiques idònies per formar part de l'espai expositiu
Primer premi en la modalitat de vestis d'Època ©JosepAPérez
photo_camera Primer premi en la modalitat de vestis d'Època ©JosepAPérez

Els membres de la Llar de Jubilats Joan Bañeres i Cateura van ser els grans protagonistes de la gala dels Vestits de Paper de Mollerussa, adjudicar-se els primers llocs en les categories de Moda Actual, i Època, amb el vestit Gilda i Cuento de Hadas respectivament. I del municipi del Segrià també aconseguien una segona posició en la modalitat de Fantasia amb el treball Medusa de la modista Consuelo Ruíz.

En la modalitat de vestits de Fantasia el primer premi va viatjar fins a Amposta per reconèixer el treball, Extravagància de la modista Mireia Panisello.

Vestits guanyadors de les tres modalitats del concurs ©JosepAPérez
Vestits guanyadors de les tres modalitats del concurs ©JosepAPérez

En la categoria de moda actual van obtenir el segon i tercer premi les modistes d'Oviedo Jennifer Brito i Juncal Martinez amb el vestit Saico; i Candida Pelegrín d'Amposta amb el treball Cosmopolita.

En la modalitat de Fantasia, el tercer lloc el va ocupar el vestit Cassiopea de l'Escola Liro Liro la teva modista de Lleida.

En la modalitat de Vestits d'Època el segon lloc va ser pel vestit Maria Antonieta de la modista Àngels Serrasolses de Vacarisses, i el tercer lloc el va ocupar La Sinfonia de Vivaldi de la modista Paquita Pagà d'Amposta.

Premi moda actual Vstits de Paper 2022 ©JosepAPérez
Premi moda actual Vstits de Paper 2022 ©JosepAPérez

Enguany l'organització ha inclòs una nova categoria que estarà sota l'aixopluc del Museu de Vestits de Paper, un guardó que té com a objectiu premiar al trebal que compta amb les millors característiques i qualitats per formar part de l'espai expositiu del complex de L'Amistat. La primera edició del guardó a premiat al vestit Luxúria de Maria Antonieta de la modista Pepita mas de Mollerussa.

Pel que fa al premi dels treballs emergents s'ha atorgat a l'Escola Liro Liro la teva modista de Lleida pel seu vestit Nala Leona de Deu.

Premi modalitat de fantasia 2022 ©JosepAPérez
Premi modalitat de fantasia 2022 ©JosepAPérez

La gala que es va celebrar en el Teatre L'Amistat amb prop de sis-centes persones, conduïda per la periodista Ruth Jiménez la va obrir l'alcalde de Mollerussa, que juntament amb els representants de la ciutat portuguesa de Porto, la basca de GüeñesGüeñes i Amposta que van presentar la iniciativa perquè els vestits de paper siguin reconeguts per la Unesco com a Patrimoni immaterial de la Humanitat. La Vesprada també va comptar amb el concert del músic i compositor Manu Guix.

Duran el dissabte es va dur a terme una reunió de treball entre representants dels quatre organismes interessats a impulsar aquesta candidatura amb l’objectiu de “posar les bases de treball i fer aquest salt de qualitat i de projecció de futur” per Mollerussa i el seu patrimoni cultural, va explicar Marc Solsona.

Marc Solsona llueix l'armilla de paper ©JosepAPérez
Marc Solsona llueix l'armilla de paper ©JosepAPérez

Per altra banda, l'alcalde de Mollerussa es va estrenar com a model, i va ser el primer a trepitjar la passarel·la del Teatre L'AmistaT per lluir una armilla confeccionada amb prop de mil metres de fil de paper per les modistes Emília Boldú, Sonsoles Montero, Maria Melgosa i Teresa Graus, de l'associació de dones l’Albada del Pla d'Urgell.

Premi a la millor model de la desfilada ©JosepAPérez
Premi a la millor model de la desfilada ©JosepAPérez

Pel que fa a la resta de guardons del certamanen mollerussenc cal destacar el premi Didal d'Or, que atorga la firma Àlex Joier i l'Ajuntament de Mollerussa que enguany ha recaigut en l'Associació Artesanal de Vestits de Paper d'Almenar, un guardó que premia la trajectòria d’alguna persona o col·lectiu dins el concurs; l’Agulla d’Or, que atorga Lluna de Drap al millor treball artesà d’agulla, enguany concedit al disseny 'Madame le noir' de la modista Yolanda Moreno. El premi EMOZ que atorga l'Escuela Museo Origami de Zaragoza ha estat per al vestit 'Emperatriz' de Cinta Argentó, i el premi a la millor model ha recaigut en les models Carla Castellví i Laura Salvia.

El certament mollerussenc compta amb una dotació económica de 13.000 euros en metàl·lic que s’atorguen als tres primers vestits premiats de cada categoria com són Moda Actual, Fantasia i Època, els quals queden en propietat de l’organització i són els que després nodreixen la col·lecció, que cada any es renova, del Museu de Vestits de Paper.

Comentaris