Anna Erra, presidenta del Parlament: "La Fira demostra la força del territori"

Va presidir l'entrega de premis d'innovació de maquinària agrícola i la recepció als expositors

Irriga-Joan_Pallé_Visita de les autoritats a l'estand Fira de Sant Josep 2024-portada
photo_camera Les autoritats aturant-se a l'expositor d'Irriga - Foto: Territoris

La presidenta del Parlament de Catalunya, Anna Erra i Solà, va ser l’encarregada aquest dilluns de presidir el lliurament dels guardons corresponents a la 44a edició dels Premis de Maquinària Agrícola, Ramadera i Instal·lacions Agroindustrials de la Fira de Sant Josep de Mollerussa. L’acte, emmarcat en la 151 edició de la Fira de Sant Josep de Mollerussa, va tenir lloc als pavellons firals durant la Recepció als Expositors.

Durant la seva visita a la Fira de Sant Josep, la presidenta del Parlament va elogiar els 151 un anys del certamen firal i l’ha destacat com “un punt de rellevància i innovació” dins el sector agroalimentari català. Erra també va explicar que la fira es manté com una tradició del sector primari i demostra la força del territori a més de ser un espai on es produeix “el canvi generacional” del sector agroalimentari.

Anna Erra entrega premis-2
La presidenta del parlament, Anna Erra, durant la seva intervenció en l'acte de lliurament dels premis d'innovació a la Fira de Sant Josep - Foto: Territoris

L’alcalde Marc Solsona agraeix als expositors la seva aposta per la Fira de Sant Josep

L’alcalde de Mollerussa i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, va afegir que “els premis d’innovació aporten valor a la Fira de Sant Josep” i va destacar el gran nivell dels 13 participants d’aquesta 44a edició. L’alcalde de la capital del Pla d’Urgell també va aprofitar la presència dels expositors presents en la Recepció per agrair-los el fet que “apostin per la Fira de Sant Josep com un aparador de les novetats del sector de la maquinària agrícola” i va recordar que “sense expositors no hi hauria Fira i, per això, hem d’estar atents al que ens demanen i intentar acompanyar-los en tot el que sigui possible”.

premiats innovació Fira de Sant Josep
Els guardonats dels premis d'innovació de la 151a Fira de Sant Josep, acte que va presidir Anna Erra, presidenta del parlament - Foto: Territoris 

En l’acte de lliurament de premis es va guardonar la firma Moreno Intec del Pla S.L. del Poal amb el Premi Especial d'Innovació al constructor/expositor de maquinària agrícola i/o ramadera de l'Estat espanyol, que atorga la 151a Fira de Sant Josep de Mollerussa, segons va decidir el jurat tècnic del certamen. El premi, atorgat per Fira de Mollerussa i que ha fet entrega la presidenta del Parlament, està dotat amb 1.600 euros i el lliurament d'una placa d'honor.

El Premi dels Enginyers Industrials d'Innovació en Maquinària Agrícola, dotat amb 1.200 euros i placa d'honor, atorgat també pel Col·legi i Associació d'Enginyers Industrials de Catalunya, Demarcació de Lleida, va estar per a l'expositor Cusiné S.A. d'El Palau d'Anglesola, que va presentar un sistema innovador que permet mesurar el grau de compactació dels terrenys en temps real. Guillem Boira, president dels Enginyers Industrials de Catalunya. Demarcació de Lleida, va estar l’encarregat d’entregar el premi.

Finalment, el Premi dels Enginyers Tècnics Agrícoles d'Innovació en Maquinària o Instal·lacions Agroindustrials, dotat amb 1.000 euros i placa d'honor, atorgat pel Col·legi d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya, Demarcació de Lleida, va estar per a la firma Bosch Maquinària Agrícola S.L. de Mollerussa, per una màquina d'aclarir arbres de formació en "espaldera" o "palmeta". En aquest cas, va estar la secretària de la Junta de Govern del Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya a Lleida, Maria Teresa Voltes.

A la convocatòria d'enguany, la 44a edició d'aquests guardons, es van presentar un total de tretze màquines d'una desena d'expositors.

Com a colofó de la Recepció als Expositors, es va servir una sèrie de quatre Snacks elaborats pel xef Joel Castanyé del restaurant La Boscana, amb una estrella Michelin: Poma amb remolatxa, vodka i llima; crema de pularda; albergínia al carbó, i pizza dolça amb caramel i crema catalana. Tot plegat, maridat amb vi del Castell del Remei.

Comentaris