Sidamon remodela el bar del Local Social per incorporar-lo al nou Centre Social de Serveis

El passat dissabte el col·lerctiu de persones grans de Sidamon van participar en la cloenda del programa d'activitats que l'àrea d'acció social del consistori ha organitzat al llarg de l'any
Cloenda de les activitats de la gent gran a Sidamon ©JosepAPérez
photo_camera Cloenda de les activitats de la gent gran a Sidamon ©JosepAPérez

L’Ajuntament de Sidamon iniciarà ben aviat l’enderroc de les antigues escoles, i la remodelació del bar del Local Social, per consolidar el complex ha de permetre  garantir una millor atenció a la gent gran del municipi.

El consistori ha adjudicat el projecte de construcció del Centre Social del municipi, un equipament que estarà situat  en el solar que resultarà de l’enderroc de les antigues escoles. Segons explica l’alcaldessa de Sidamom, Dolors Tella el projecte contempla dues actuacions, l’adequació del bar del Local Social, per donar-hi usos mixtos de servei de menjador per a la gent gran, i servei genèric als veïns del municipi. Aquesta actuació que suposa una inversió - de fons propis- que ronda els 100.000 euros, es licitarà aquest mateix mes, i està previst que es pugui inaugurar a finals d'any.

Imatges virtuals dels primers esbossos del Centre de Serveis Municipal Polivalent - Redactat pel Servei Tècnic del CC del Pla d'Urgell-. 

 

Tella afirma que es reconvertiran els espais per millorar la cuina, els serveis i equipaments de la instal·lació. El Local Social anirà annex al nou edifici del Centre Social, que es construeix en el solar resultant, un cop s'hagin enderrocat les escoles. El projecte contempla tota una nova planta, amb bugaderia, ludoteca, biblioteca, fisioteràpia, i servei d’atenció. De l’obra en resultarà un espai verd paral·lel a l’N-II que s’unirà amb el pati de l’antiga l’escola, que rondarà els 700 metres quadrats.

Edifici de les antigues escoles de Sidamon ©JosepAPérez
Edifici de les antigues escoles de Sidamon ©JosepAPérez

El consistori ha adjudicat l'obra del Centre Social per un import de 656.000 euros que finançarà amb una aportació de 370.000 euros del PUOSC i la resta de fons propis. La previsió és que l'obra estigui enllestida el juliol del 2023

L'alcaldessa afegeix que amb aquesta actuació es completa el cercle d'atenció social a les persones grans que l'equip de govern de Sidamon ha anat desplegant en els darrers anys. El nou complex de serveis socials donarà resposta a gent gran que tindran un espai per poder compartir en companyia de les famílies i amics.

Programa d'activitats per a la gent gran

En un altre ordre de coses, el passat dissabte el col·lerctiu de persones grans de Sidamon van participar en la cloenda del programa d'activitats que l'àrea d'acció social del consistori ha organitzat al llarg de l'any

Comentaris