El balaguerí Miquel Trilla Feliu guanya el premi Maria-Mercè Marçal amb "La longitud de l'aire"

De caràcter vitalista desplegat a través de la tradició i referències molt mediterrànies, l'obra ha portat a l'autor a rebre el seu primer guardó literari, que ha rebut amb gran satisfacció després de reconèixer haver dedicat molt temps al treball, i ho fa per unanimitat

Miquel Trilla Guanya el Premi MMM ©Marta Argilès  1
photo_camera La roda de premsa del lliurament del 24è Premi Maria-Mercè Marçal - Foto: Marta Argilés

Miquel Trilla Feliu, de balaguer, guanya el 24è Premi de Poesia Maria-Mercè Marçal. El jurat ha decidit per unanimitat atorgar el guardó al balaguerí pel seu poemari vitalista "La longitud de l'aire", una obra palesament treballada que exalça la vida i n'ofereix un retrat trascendent a partir de la senzillesa de les coses.

Ramon Rubinat, membre del jurat del concurs, assegura que, en l'obra de l'autor, "la vida és lo primer", i en remarca el seu caràcter vitalista, desplegat a través de la tradició, l'atenció al fet i referències que ens retornen a les arrels, a la naturalesa mediterrània i a la senzillesa de les coses com els marges, un bes i uns llucs: "Contempla els llucs i no les flors marcides", manifesta un dels versos del poemari que ressalta Rubinat.

Miquel Trilla guanya el 24è Premi Maria-Mercè Marçal - -Foto: Marta Argilès
La roda de premsa del lliurament del 24è Premi Maria-Mercè Marçal - Foto: Marta Argilés

L'autor ja ha publicat dos poemaris anteriorment, "De versos i paraules" i "De calius finals", però aquest és el primer cop que una de les seves obres és premiada, a la qual no dubta a definir com "feina feta" per la quanitat d'hores invertides, fins i tot per poema, que reconeix que li restaven el son quan hi havia versos o paraules que li "grinyolaven".

Trilla, que beu de referents com Joan Barceló, Miquel Martí i Pol i Joan Margarit, s'ha reconegut orgullós de guanyar el premi Maria-Mercè Marçal, pel fet que el jurat hagi reconegut la seva obra i per qui era Maria-Mercè Marçal, a qui s'ha referit com un "geni": "Em fa sentir orgullós, i no en soc gaire per naturalesa", ha assegurat el guardonat. Una qualitat d'humilitat que ha verificat també la seva filla.

Premi Maria-Mercè Marçal, a les portes del quart de segle 

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell impulsa enguany la primera 24a edició del Premi de Poesia Maria-Mercè Marçal, un guardó que té abast arreu dels Països Catalans i que va iniciar-se l’any 1999 com a tribut pòstum a la poetessa, que morí a l’edat de 45 anys.

Lliurament del Premi MMM lectura del jurat ©Marta Argilès (3)
La roda de premsa del lliurament del 24è Premi Maria-Mercè Marçal - Foto: Marta Argilés

El president del Consell Comarcal, Rafel Panadés, ha mostrat l'entusiasme de ser a les portes de la 25a edició que, com ha avançat, l'any vinent presentarà algunes sorpreses per celebrar el quart de segle d'aquest concurs ja referent arreu de les terres de parla catalana.

Comentaris