Bell-lloc organitza la primera fira de la seva història dedicada al vi i la gastronomia artesanal

La fira de Bell-lloc d’Urgell se celebrarà els dies 4 i 5 de març en el local La Cultural, amb l’objectiu que sigui totalment a cobert per garantir la confortabilitat dels expositors i visitants

Fira Gastronomia i Vi 2023 Bell-lloc
photo_camera Fira Gastronomia i Vi 2023 Bell-lloc

Bell-lloc d’Urgell fa una aposta per sector del vi i la gastronomia, com a eina dinamitzadora del municipi, que canalitzarà a través de la ‘fira Bell-lloc d’Urgell, Gastronomia i Vi’. Es tracta del primer certament firal que s’organitza al municipi del Pla d’Urgell, que es tingui dades, segons explica l’alcaldessa del municipi, Rosa Maria Buira; una iniciativa que té la voluntat de ser un punt de partida d’activitats que fomentin el consum de productes locals, i atreguin visitants al municipi.

Fira GastronomiaiVi 2023 Bell-lloc
Fira GastronomiaiVi 2023 Bell-lloc

La fira de Bell-lloc d’Urgell se celebrarà els dies 4 i 5 de març en el local La Cultural, amb l’objectiu que sigui totalment a cobert per garantir la confortabilitat dels expositors i visitants, segons explica el regidor Marc Cuenca, que serà el coordinador del certamen.

Cuenca afegeix que es tracta d'una primera edició en la qual es vol limitar el nombre d’expositors per tal que el volum de vendes sigui important, i els resultats puguin garantir la continuïtat del certamen. Està previst que hi participin una desena de cellers de terres lleidatanes i tarragonines, així com una representació dels productors artesans dels sectors dels embotits, formatges, conserves, fleques, entre altres.

La previsió en aquesta primera edició és no superar els vint-i-cinc expositors, tots amb el segell de la proximitat i de la qualitat que garanteix la producció artesanal, assegura Cuenca

Sala La Cultural Bell-lloc
Sala La Cultural Bell-lloc

La mostra expositiva es complementarà amb una jornada en la qual es debatrà sobre el consum dels productes de proximitat, en la que hi participaran Isidre Ribalta de la comercialitzadora targarina Carviresa, i un representant de Conserves Capell de Bellvís. La presencia professional es completarà amb la presentació del llibre del sommelier tortosí, Javier Campo, "El Arte del Maridaje" i la xerrada de l’Associació d’empresaris del Pla d’Urgell AGRUPEM. Aquests actes tindran lloc a la Sala Polivalent de la Incubadora d’Empreses (I’da).

Marc Cuenca, destaca que s’ha volgut impulsar una fira sectorial, que permeti als productors presentar els seus productes a un públic més selecte i interessat. Segons el regidor, una manera de què el certamen pugui compaginar el caire lúdic i familiar, amb el més professional, que relacioni productors i consumidors.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement