Bellvís aprova el pressupost de 2016 amb una partida de 279.000 euros per inversions

L'Ajuntament de Bellvís val potenciar l'activitat de la nova biblioteca, per tal que sigui eina de dinamització cultural del municipi i de les activitats del Casal Cultural

Centre Cultural Sebastià Serrano, que acollirà la Biblioteca Municipal de Bellvís
photo_camera Centre Cultural Sebastià Serrano, que acollirà la Biblioteca Municipal de Bellvís

L'Ajuntament de Bellvís va aprovar la passada setmana el pressupost de 2016 amb una dotació que s'eleva a 1.797.035 euros, entre els quals es destinarà una partida de 270.000 euros al capítol d'inversions. Entre els projectes més immediats, el consistori té previst habilitar una nova biblioteca en l'edifici del Casal Cultural Sebastià Serrano, un equipament que actualment es troba en l'edifici consistorial.

Centre Cultural Sebastikà Serrano, seu de l'Escola de Musica de BellvísSegons l'alcalde de Bellvís, Joan Talarn, el consistori ha encarregat el projecte, per tal d'habilitar una de les sales de l'equipament cultural, per tal de traslladar-hi la biblioteca, amb l'objectiu que faci possible la dinamització del casal i per altra banda que permeti millorar i adaptar la Biblioteca als nous hàbits dels usuaris. Per altra banda, el consistori també té la voluntat que la Biblioteca es converteixi en eina de dinamització cultural del municipi. El consistori ha reservat una partida de 110.000 euros, per dur a terme aquesta obra.

El consistori s'ha posat en contacte amb la Central de Biblioteques de Lleida, per tal d'elaborar un pla de funcionalitat de l'equipament, que es complementi amb les activitats que actualment si duen a terme, l'Escola Municipal de Música, i la seu de les entitats locals. Segons Talarn, en el Centre Cultural, quedarà pendent la sala de teatre, que de moment el consistori la deixa aparcada, fins que disposi de dotació econòmica.

Pel que fa a la resta d'inversions, el consistori destinarà una partida de 130.000 euros a reparacions i manteniment de serveis com el clavegueram, carrers i enllumenat o equipaments com les piscines, el cementiri i el pavelló poliesportiu, a les que s'afegeix la millora de la zona del Miracle, on es troba l’ermita de la Verge de les Sogues, amb una dotació de 10.000 euros.

El consistori, també ha reservat una partida de 20.000 euros, destinada a l'edifici de les Monges, que quedarà pendent de la consulta popular que està prevista per conèixer les propostes veïnals, sobre els usos d'aquest emblemàtic edifici de més de 160 anys d'antiguitat.

Comentaris