La biblioteca de Mollerussa promociona els àlbums il·lustrats entre el públic

És l’única a les terres de Lleida que participa en la Setmana de l'Àlbum, un festival literari que és d’àmbit nacional amb tres activitats, la primera aquest dissabte al matí

balla'm 1
photo_camera La Setmana de l'Àlbum se celebrarà del 4 al 18 de novembre a la Biblioteca Comarcal Jaume Vila

La Biblioteca Comarcal Jaume Vila se suma enguany a la Setmana de l’Àlbum, festival literari d’àmbit nacional que se celebra del 4 al 18 de novembre i que té per objectiu promocionar aquest format de llibres que combinen el codi visual i el lingüístic entre el públic adult i l’infantil. És l’única biblioteca a les terres de Lleida que hi participa i ho fa amb tres activitats, la primera de les quals serà demà dia 4 a les 11 del matí i estarà adreçada a famílies amb infants de 0 a 3 anys. Es tracta de l’espectacle Cinc dits petitons, a càrrec de Linsabel, amb jocs rítmics, cançons i contes breus per llegir i gaudir.

Les altres dues activitats previstes dins el festival, que enguany té com a fil argumental els àlbums agosarats, seran el dimarts dia 7 de novembre a les 6 de la tarda amb una càpsula informativa adreçada al públic adult i que porta per títol Per què la lectura és l’acte més revolucionari que hi ha actualment?, amb l’educador Jaume Centelles, i dimecres 15 de novembre també a les 6 de la tarda amb el taller obert a tothom Crea els teus propis personatges, amb l’il·lustrador Quim Torres.

D’altra banda, aquest dijous la biblioteca ha apostat per la promoció de les arts escèniques a través del projecte Balla’m un llibre i la coreografia creada per Vero Cendonya  11ONZE pensada per explorar l’univers de Josep Maria Espinàs i difondre la seva lluita per la inclusivitat i la normalització de les persones amb síndrome de Down.

La de Mollerussa és una de les dinou biblioteques catalanes que participa en aquest projecte que, promogut per l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya i el Servei de Biblioteques de la Generalitat, arriba a la seva novena edició mantenint l’objectiu d’apropar el llenguatge de la dansa a la ciutadania en un escenari singular com les biblioteques públiques.

Titelles per commemorar els 50 anys de la mort de Picasso

D’altra banda, la biblioteca acollirà, el 8 de novembre a les 6 de la tarda l’espectacle de titelles  de la companyia Pengim-Penjam. que porta per títol Picasso la mirada. L’obra, promoguda pel Museu Picasso de Barcelona i el servei de biblioteques de la Generalitat amb motiu del 50 aniversari de la mort de l’artista, treballa el divertimento a partir de quadres del pintor amb l’objectiu d’acostar l’espectador a la seva obra.

Comentaris