El Palau d'Anglesola serà l'amfitrió de la 15a edició de la CatiGat

La Federació ACELL participarà per segon any a la festa ciclista del Pla d'Urgell amb 24 esportistes
photo_camera La presentació de la 15a edició de la CatiGat va tenir lloc aquest dimarts al Palau d'Anglesola - Foto: E. Barta

El Palau d'Anglesola es convertirà el 28 d'abril en l'epicentre de la 15a edició de la CatiGat. Enguany, la ruta comença i acaba al cor del Pla d'Urgell, en una jornada que es preveu que aplegui uns 1.000 participants. Així ho va manifestar l'alcalde del municipi, Francesc Balcells, durant la presentació que es va dur a terme aquest dimarts. "La CatiGat promet ser un èxit esportiu, amb el suport de més de 300 voluntaris dels 16 pobles de la comarca, 100 dels quals són d’El Palau d'Anglesola. Balcells va afegir que, com a novetat, hi haurà un joc per als participants, amb obsequis, gentilesa de diversos col·laboradors.

A més, va expressar la seva satisfacció per acollir aquesta festa ciclista comarcal i va ressaltar la importància de la seguretat viària i la millora de les infraestructures per a ciclistes. 

La CatiGat ofereix diverses categories i distàncies, incloent-hi com a novetat, un nou Pack Familiar que fomentarà la participació de les famílies. Aquesta iniciativa especial oferirà preus reduïts per a grups de tres membres o més, amb l'objectiu d'incentivar per part de l'organització, el màxim de participació en aquest esdeveniment esportiu "i pedalar tots pel territori".

Una de les aportacions més significatives d'enguany ve de la mà de la Federació ACELL (Federació Catalana d'Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual). La seva presidenta, Anna Pàmies va assenyalar que "serà la segona edició en què participen; enguany, amb un total de 24 esportistes". La inclusió és un aspecte central d'aquesta edició, amb la participació de 3 clubs de la demarcació de Lleida, com són l'Alba de Tàrrega, l'Estel de Balaguer i Down Lleida. 

El suport local també és clau per a l'èxit de la CatiGat. El president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Carles Palau va destacar el treball fet al llarg d'aquests anys i que ha consolidat la CatiGat com un referent a Catalunya i a Europa. Palau també va anunciar un ambiciós projecte de desenvolupament d'una xarxa de camins exclusius per a bicicletes, en línia amb els esforços locals per fomentar la mobilitat sostenible i segura a la comarca. 

Comentaris