CdC i el PP veten que es retiri el nom del carrer Alfons XIII de Bell-lloc

Els grups de l'oposició van argumentar la seva negativa en el fet que retirar el nom del carrer havia de ser una decisió dels veïns del municipi, i no un acord polític

Ple de l'Ajuntament de Bell-lloc
photo_camera Ple de l'Ajuntament de Bell-lloc

El nom d'Alfons XIII continuarà en la placa del carrer de Bell-lloc, després que els grups de CdC i el PP, votessin en contra de retirar-lo, tal com proposava una moció del grup Bell-lloc es Mou, actualment al govern sense majoria. En la mateixa moció l'equip de govern proposava retirar els títols honorífics a Eduardo Aunós Pérez i Emilio Barrera Luyando, dos personatges que van estar directament relacionats tant amb la dictadura de Primo de Rivera com amb la de Fransico Franco.

Carrer Alfons XIII de Bell-llocEl Ple presentava els dos punts per separat, la retirada del nom del carrer i dels reconeixements honorífics, per la qual cosa el grup de CdC va votar en contra de treure el nom del monarca, i a favor de retirar els reconeixements honorífics. En el cas del PP, després de manifestar que estaria a favor de derogar els nomenaments si no s'aprovava el canvi del nom del carrer, finalment es va abstenir.

Bell-lloc es Mou va agrair l'entesa i per tant el respecte cap als valors democràtics entre els diferents grups municipals, mostrats en el ple i va argumentar que insistirà, que el nom del qui va servir al règim de Fransico Franco, desaparegui del poble, ja que aquesta és una decisió que s'ha de prendre des de l'administració i no des del carrer. Així mateix també van deixar clar que els noms dels carrers són un missatge d'allò del que una comunitat se sent orgullosa, del marc mental i territorial que té i dels seus anhels i valors, i per tant el nom d'Alfons XIII no i té cabuda.

Comentaris