La Colla Xalem de Bellvís guanya el Concurs de sardanes de Balaguer

En la plaça del Mercadal de la capital de la Noguera es van reunir més de 500 sardanistes representants de 47 colles de la demarcació de Lleida

La Colla xalem guanya el Concurs de Colles sardanistes de Balaguer
photo_camera La Colla xalem guanya el Concurs de Colles sardanistes de Balaguer

En el concurs més multitudinari de la temporada, amb 47 colles inscrites, la colla Xalem, de Bellvís, ha continuat demostrant el bon nivell aconseguit durant aquest campionat i s'ha endut la victòria en una trobada que ha tornat a mostrat la faceta més espectacular de la sardana esportiva. I és que la plaça Mercadal de Balaguer ha congregat fins a 500 dansaires per cloure les competicions de Lleida i el Bàsic d'Honor de Catalunya, deixant imatges esplèndides de la sincronització, l'estil i la precisió que caracteritzen les colles de competició. El sol, una temperatura alta i un bon ambient han ajudat que la cita fos també una de les més multitudinàries de l'any a nivell d'assistència. Desenes de persones s'han concentrat al voltant de l'espai per contemplar un autèntic espectacle.

Concurs de Colles Sardanista de BalaguerEl Campionat de colles Sardanistes de les Terres de Lleida ha anat a parar, altra vegada, a la colla del Grup Sardanista Montserrat, Dolç Infern. La Dolç Infern ha fet una temporada regular, imposant-se a la majoria de concursos però en aquest darrer, la seva actuació no ha puntuat, ja que competia al Bàsic d'Honor de Catalunya. Aquesta circumstància ha permès que la colla Xalem, de Bellvís, que també ha fet una bona temporada, hagi pogut guanyar aquest darrer concurs del campionat i consolidar la seva segona posició a la classificació general. La tercera posició ha estat compartida.

Balaguer també ha servit per tancar el Campionat de Catalunya, una competició que s'ha endut la colla Mare Nostrum per segon any consecutiu. Violetes del Bosc ha quedat en segona posició, que tornava a la competició després d'un any sabàtic, la temporada passada.  

Comentaris