Comença l'enderroc del primer bloc d'habitatges del grup Sant Isidori de Mollerussa

Segons l’Ajuntament de Mollerussa encara hi ha 17 habitatges on hi viu gent dels quals 6 són ocupacions il·legals on s’haurà d’actuar seguint el protocol específic en aquests casos per desallotjar-los
Enderroc del primer bloc d'habitatges del grup Sant Isidori de Mollerussa @JosepAPérez
photo_camera Enderroc del primer bloc d'habitatges del grup Sant Isidori de Mollerussa @Territoriscat

A primera hora d'aquest dimarts la maquinària pesant iniciava l’enderroc definitiu del primer dels quatre blocs del grup Sant Isidori de Mollerussa. Pel que fa a la resta d'edificis, l’alcalde de la capital del Pla d’Urgell, Marc Solsona ha explicat que en un dels blocs encara hi ha un habitatge que està ocupat i actualment s’està fent la gestió del protocol d’ocupacions per fer marxar la gent que hi viu de forma il·legal.

En el bloc B que serà el darrer en enderrocar, hi ha 16 habitatges on viu gent. D’aquests, 4 estan pendents de trasllat, 4 pendents d’adjudicació d’un pis, 4 pendents d’habitatge i 5 no tenen dret a un habitatge perquè estan ocupant il·legalment.

Enderroc del primer bloc d'habitatges del grup Sant Isidori de Mollerussa , alumnes de l'escola La Salle

El bloc que ara s’enderroca es va declarar en ruïna el novembre de 2018 i estava buit d’ocupants des de l’agost de 2019. A finals d’any ja es van fer els treballs previs de trasllat de subministraments i tancament perimetral de seguretat així com buidatge d’habitatges i retirada d’elements de la façana i patis per tal que pogués entrar la maquinària pesant per fer-se càrrec de la part important de l’enderroc.

El passat mes de novembre l'Institut Català del Sòl (Incasòl) va començar el procés d'enderroc d'aquest conjunt d'edificis. En paral·lel, l'Ajuntament i l'Agència d'Habitatge de Catalunya s'ocupen del procés de declaració de ruïna, enderroc i desallotjament. El cost de l'operació està valorat en 400.000 euros i la previsió és que les obres s'allarguin uns 5 mesos.

L’Incasòl preveu licitar les obres del C durant el primer trimestre d’aquest 2021, buit d’ocupants des de l’abril de l’any passat. Els blocs B i D, d, van ser declarats en ruïna el 27 d’octubre del 2020.

Comentaris