Corredors d'elit confirmen la seva participació en la 30a Mitja Marató de Mollerussa

mitja marato inteiror
photo_camera Presentació aquest divendres de la prova, amb representants de l'Ajuntament i dels Xafatolls

La Mitja Marató de Mollerussa arriba a la seva 30a convocatòria. Ho farà el pròxim 22 d'octubre i amb la participació de primeres figures de l'atletisme que han confirmat ja la seva assistència com a l’atleta Eliseo Martín, que va diputar les Olimpíades del 2000 a Sidney, les del 2004 a Atenes i les del 2008 a Pekin, a més de ser bronze el 2003 al Mundial de París, o Abderrahim El Jaafari, campió de Catalunya de Cros el 2017 i rècord de la Cursa del Corte Inglès. Compartiran protagonisme amb el guanyador de les darreres 4 edicions, l’atleta dels Xafatolls Ricard Pastó, així com amb els guanyadors d’aquesta prova en anys anteriors i amb els quals s’ha contactat amb motiu del 30è aniversari. També a la cursa de 5 quilòmetres es comptarà amb un cartell de luxe amb Eva Pérez, olímpica a Sidney 2000, i Mireia Sosa, campiona de Catalunya de Marató el 2015, i Toni Baños, que ha competit al Mundial Junior del 2017. 

Premis en metàl·lic als tres primers classificats de la cursa en les dues categories absolutes, la novetat d'enguany

Organitzada conjuntament per l’Ajuntament de la ciutat i l’Associació Atlètica Xafatolls, la prova ha estat presentada aquest divendres per l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, conjuntament amb el president i el coordinador esportiu dels Xafatolls, Juli Niubó i Fran Carrillo, respectivament, els quals han donat a conèixer també la principal novetat de la cursa que per primera vegada donarà premis en metàl·lic als tres primers classificats de la cursa en les dues categories absolutes. L’import serà de 300 euros pel primer, 200 pel segon i 100 pel tercer, els mateixos imports que es donaran als tres equips millor classificats, una classificació que s’establirà amb els temps de 5 dels seus corredors que primer entrin a meta, un dels quals com a mínim ha de ser una dona. Els premis en metàl·lic es completaran amb un de 500 euros pels atletes que aconsegueixin superar el rècord de la prova tant en categoria masculina com en femenina. 

Ja hi ha més de 700 inscrits per a la Mitja i al voltant de 170 per a la cursa de 5Km

Pel que fa al ritme d’inscripcions, de moment ja hi ha més de 700 inscrits per disputar la Mitja, que tindrà 13 quilòmetres de recorregut en trama urbana, i al voltant de 170 per a la cursa de 5 quilòmetres, segons ha explicat Juli Niubó que ha indicat que l’objectiu és poder acostar-se a la xifra del miler d’atletes per celebrar aquesta 30a edició que tindrà també per a tots els inscrits un obsequi de qualitat com és un paravent. També hi haurà 5 avituallaments al llarg del recorregut i ambientació musical amb batucada i Dj’s.

'Trainning Day' amb els olímpics Nacho Càceres i Eliseo Martín

A banda de córrer la mitja, Eliseo Martín també oferirà dissabte al matí a la pista d’atletisme de la Serra un matí d’entrenament qualificat a aquells atletes que estiguin inscrits a la cursa i hi vulguin participar. Ho farà conjuntament amb Nacho Cáceres, olímpic a Londres el 2012. 

També dissabte tarda i diumenge al matí, al Pavelló Onze de Setembre, tindrà lloc la Fira del Corredor, que comptarà amb una desena d’expositors relacionats amb el running i dissabte a la tarda, i com a prèvia també, es faran al parc municipal les curses infantils des de P-3 a categoria cadet.

Comentaris