Creu de Sant Jordi per la bioenginyera de Torregrossa Teresa Capell

Capell és catedràtica en Biotecnologia a la Universitat de Lleida
Capell ok
photo_camera Teresa Capell, nova Creu de Sant Jordi

Ahir el Govern de la Generalitat va aprovar el lliurament de la Creu de Sant Jordi a 30 personalitats i 15 entitats destacades del país.

Entre elles, destaca la labor de la torregrossina Teresa Capell, catedràtica en Biotecnologia a la Universitat de Lleida des del 2011. Capell és doctorada en Farmàcia per la Universitat de Barcelona, va estudiar a lInstitut Fraunhofer de Biologia Molecular i Ecologia Aplicada de Schmallenberg.

La Generalitat donarà aquest guardó a Capell pel conjunt de recerques que lidera en l'àmbit de la biotecnologia agrària, on ha posat el focus en la necessitat d'una millora en la qualitat de vida de les persones.

Capell ha dut a terme una llarga carrera com investigadora i professora universitària, no només a Catalunya, sinó també a Gran Bretanya i Alemanya. Allí especialment fou reconeguda la seva recerca en cereals transgènics, en la línia de la creació d'una agricultura eficient. 

L’elecció de les personalitats distingides amb aquest guardó ha volgut respectar, com ja ha estat palès en les darreres edicions del premi, la paritat de gènere i la representació territorial

Comentaris