Daniel Altisent despulla Mollerussa en catorze capítols

Altisent va anar lliurant als lectors detalls desconeguts o poc coneguts, anecdotari i històries de personatges rellevants de Mollerussa, la lluita de classes, els poders, les enveges, des d’Ermengol V el de Moyeruca, fins arribar als dos darrers capítols dedicats al franquisme
Presentació del llibre El Clot del Dimoni de Daniel Altisent @BibliotecaMollerussa
photo_camera Presentació del llibre El Clot del Dimoni de Daniel Altisent @BibliotecaMollerussa

Daniel Altisent és un mollerussenc apassionat per la recerca històrica i l'escriptura, membre del Centre de Recerques del Pla d'Urgell Mancançà que acaba de presentar la seva òpera prima titulada El Clot del Dimoni, després d'un gran nombre d'articles publicats en diferents revistes. El jove lletraferit ha utilitzat el qualificatiu que havia tingut la Plana abans de l'arribada de l'aigua dels Canals d'Urgell, per titular una obra que recull la història de Mollerussa entre els segles XII i XX. El Clot del Dimoni és la quarta publicació del Centre de Recerques Mascançà en la col·lecció la Boira

Presentació del llibre El Clot del Dimoni de Daniel Altisent @BibliotecaMollerussaLa història del treball del llicenciat en Història i Història de l'Art de Daniel Altisent es remunta a l'any 2018 quan va contactar amb la redacció del diari Territoris.cat per proposar el seu projecte demanat si podríem publicar els capítols, ha mesura que els anés acabant, i en van resultar catorze lliuraments fins a finals del 2019. Altisent ha utilitzat aquesta base digital del treball per traslladar-lo al paper amb una meticulosa ampliació literària i un recull fotogràfic.

El llibre El Clot del Dimoni de Dani Altisent @DanielAltisentAltisent va anar lliurant als lectors detalls desconeguts o poc coneguts, anecdotari i històries de personatges rellevants de Mollerussa, la lluita de classes, els poders, les enveges, des d’Ermengol V el de Moyeruca, Jaume Barqué Lo Parrot, la revolució dels Canals, el caciquisme de Republicans i Carlins, la Forestal d'Urgell, la República, la gerra i els dos darrers capítols dedicats al franquisme.

Daniel Altisent deixa les darreres pàgines de, El Clot del Dimoni per detallar les fons de consulta, un recull d'imatges de diferents arxius i la bibliografia en la qual s'ha inspirat i consultat l'obra.

Aquest divendres es va presentar el treball en societat en el decurs d'un acte que va tenir lloc en la terrassa de la Biblioteca de Mollerussa, en el que l'autor va estar acompanyat per l'alcalde, Marc Solsona, el director del Centre de Recerques Mascançà, Jaume Suau, i un nodrit grup de vilatans que van voler conèixer  i adquirir els primers exemplars del Clot del Dimoni... una nova aportació a la història de la capital del Pla d'Urgell.  

Comentaris