Denuncien un regidor de Golmés per punxar la llum al quatre elèctric de les piscines municipals mentre es construeix una casa

L’alcalde de Golmés, Jordi Calvís ha manifestat que no tenia coneixement d’aquesta irregularitat, i s'informaria al respecte

Quadre de les piscines i el cable que utilitzava el regidor per la seva obra ©XavierLlombart
photo_camera Quadre de les piscines i el cable que utilitzava el regidor per la seva obra ©XavierLlombart

El regidor del grup Republicans de Golmés, Xavier Llombart ha presentat una denúncia a la companyia Endesa, per tal que investigui el possible delicte d’un regidor de l’equip de Govern de l’Ajuntament que estaria utilitzant el quadre elèctric de les piscines municipals, per alimentar l’obra de la casa que es construeix als voltants de l’equipament.

L'habitatge del regidor de Golmés ©XavierLlombartL'habitatge del regidor de Golmés ©XavierLlombart

Llombart explica que el van alertar uns veïns de la zona que van veure moviments de persones sospitosos, entre l’obra la sala de màquines de les piscines. I per aquest motiu va voler comprovar que hi feia el regidor en les instal·lacions municipals, va accedir-hi i va corroborar que hi havia una canonada amb cables elèctrics, des dels comandaments de la piscina fins a l’obra del regidor. La canonada es va enterrar en el tram exterior des de la sala de màquines fins a la construcció del regidor.

La mànega soterrada que entrava a la finca del regidor ©XavierLlombartLa mànega soterrada que entrava a la finca del regidor ©XavierLlombart

El regidor asegura la finca on es construeix l’habitatge no té comptador d’obra, ni comptador instal·lat, tal i com mostren les fotos preses, i les mangueres enterrades volien amagar aquest fet amb el conseqüent perill en cas de qualsevol problema al no tenir els terres ni tan sols connectats.

La mànega a la sala de màquines de les piscines ©XavierLlombartLa mànega a la sala de màquines de les piscines ©XavierLlombart

El regidor un cop va recollir les dades i fotografies que constataven l’existència de la xarxa de subministrament il·lícita fins a l’obra propietat de l’edil del consistori golmesenc, va dirigir la denúncia a la companyia energètica, amb data del 14 de desembre. El dijous 16 de desembre assegura Llombart que havien retirat la canonada soterrada, suposadament perquè la companyia havia fet alguna indagació.

Llombart afegeix que la llicència d’obres de la casa data del maig del 2020, per la qual cosa els treballs s’haurien estat fent fraudulentament des de l’any passat.

El regidor considera que es tracta d’un fet molt greu, sobre el que ha recollit un gran nombre de proves i imatges que ho demostren, i en el Ple que se celebrarà el dijous 30 de desembre preguntarà a l’alcalde si en tenia coneixement.

Per la seva banda l’alcalde de Golmés, Jordi Calvís ha assegurat a aquest diari que no en tenia cap constància d’aquest fet, i s’informaria al respecte.

Comentaris