Diversitat d'opinions amb el retorn del mercat setmanal al centre de Mollerussa

Parades a la plaça Manuel Bertrand de Mollerussa
photo_camera Parades a la plaça Manuel Bertrand de Mollerussa

Aquest dimecres les parades del mercat setmanal de Mollerussa han tornat a ocupar els espais de les places remodelades un retorn anunciat pel consistori que sempre ha mantingut que la nova distribució ha de dinamitzar una àmplia zona de la ciutat.

Tot i semblar que el mercat recuperava els orígens, en aquest primer dia, després de la remodelació hi havia diferència de pares al respecte, segons les consultes que ha dut a terme Territoris.cat. Pel que fa als paradistes alguns d'ells consideren que el mercat lineal a l'avinguda del Canal facilitava el recorregut als clients, ja que permetia un recorregut molt més funcional. Per altra banda altres paradistes afegien que amb aquesta distribució els clients es dirigien a la parada que els interessava sense fer el recorregut.

Parades de fruites i verdures a la plaça de l'Ajuntament 1Pel que fa als comerços, malgrat que la gran majoria es troben al centre, alguns d'ells consideren que el mercat no els proporciona més vendes, ja que els clients habituals ja busquen el que necessiten sense l'atracció del mercat. Si s'ha de destacar que altres el troben imprescindible majoritàriament la restauració. El comerç consultat del carrer Arbeca veia més activitat amb el mercat al Canal, ja que les parades dificulten la visibilitat de la façana comercial.

Per altra banda, comerços de la zona piscines i canal, manifestaven sentir-se discriminats, ja que tota l'activitat es concentra al centre, i un dia a la setmana no suposava cap inconvenient, més aviat una possibilitat de vendes. Els comerciants de la part alta del carrer Arbeca afegien que el mercat es muntava a les 8 del matí i a les dues estava tot pràcticament net, per la qual cosa no suposava cap inconvenient. Afegeixen que per la Fira de Sant Josep tenen moltes més dificultats, i ningú es queixa.

Nova distribució de parades a les places de MollerussaAlguns dels comerciants consultats explicaven que s'han donat de baixa de l'Associació Mollerussa Comercial, en considerar que la part alta de Mollerussa no els tenen en compte en les activitats, i tot es concentra al centre.

Pel que fa al públic, encara que cal tenir en compte que el consistori va matisar que la situació de les parades s'ha d'afinar, consideren que les noves places s'haurien de respectar i cuidar, i el mercat setmanal no afavorirà la seva conservació. També s'han recollit altres opinions que consideren que no ha canviat massa i que s'hauran d'acostumar a la nova distribució.

Cal destacar que cap de les persones consultades ha fet comentaris respecte als aparcaments, un tema que havia sigut cavall de batalla de la remodelació de les places.

Parades de fruites i verdures a la plaça de l'Ajuntament 2Amb la nova distribució les parades d'alimentació s'han situat a la plaça de l'Ajuntament, a la plaça de Manuel Bertrand s'han ubicat les de roba i complements que anteriorment havien estat a la plaça Major, un espai que provisionalment es deixarà lliure de parades. Pel que fa a les que hi havia al carrer d'Arbeca han tornat totes als seus emplaçaments tradicionals.

Segons el consistori, l'objectiu d'aquesta distribució de les 153 parades, és un recorregut lineal que enllaci dos dels eixos principals de la ciutat, el carrer de Ferrer i Busquets i l'avinguda del Canal amb l'objectiu de dinamitzar una àmplia zona de la ciutat.

Comentaris