Educació recupera el projecte inicial per l’escola del Poal, després de 12 anys

El municipi del Poal va iniciar els tràmits de la nova escola El Roser l’any 2007, des d’aquella data el departament d’Educació ha redactat tres projectes 
Els alumnes de l'escola El Roserjuguen a la plaça de l'Ajuntament @JosepAPérez
photo_camera Els alumnes de l'escola El Roserjuguen a la plaça de l'Ajuntament @JosepAPérez

El director territorial del departament d’Educació, Carles Vega ha explicat que el Govern recuperarà el projecte inicial que es va redactar l’any 2010, per la construcció de la nova escola del Poal. Vega va explicar que després d’estudiar la situació demogràfica de municipi  i la incorporació de la guarderia rural s’ha cregut convenient recuperar els espais que es va preveure en un inici i que posteriorment, es va reduir a conseqüència de la caiguda de la població. 

El Govern va aprovar una partida d’1,1 milions d’euros en el pressupost del 2015 amb la previsió de desplegar el projecte entre el 2021 i el 2023, segons Vega terminis que Educació està duent a terme. 

La nova escola El Roser, a estat dimensionada per a tres línies,  i la llar d’infants rural, amb els espais i equipaments que comporta, així com la zona de pati.
L’alcalde del Poal, Rafel Panadés recorda que el municipi va iniciar els tràmits de la nova escola l’any 2007, amb la urbanització i cessió de la parcel·la al departament d’Educació.

Pandés afegeix que L’Ajuntament projecta nous usos per a la planta baixa de l’edifici consistorial, que ocupa actualment l’escola entre ells un Centre de Serveis per a la gent gran.  Pandés recorda que la matrícula actual és de 60 alumnes.

Comentaris