Els agents de protecció animal de Mollerussa denuncien assetjament

Imatge d'arxiu del refugi d'animals de Mollerussa
photo_camera Imatge d'arxiu del refugi d'animals de Mollerussa

La passada setmana una patrulla de la Policia Local de Mollerussa, va cridar l'atenció als presumptes propietaris d'una gossa de raça American Stanford que voltava sense lligar i sense morrió per la plaça Major de la capital del Pla d'Urgell, els agents van advertir a les persones que acompanyaven a l'animal que per les seves característiques eren obligatòries unes mesures de seguretat. La Policia Local va comprovar que la gossa, que responia al nom de Lluna, i semblava molt jove, no tenia el corresponent xip d'identificació, ni tampoc documentació que acredités la propietat, per la qual cosa la van comissar.

Els agents van traslladar l'animal al refugi de trànsit d'animals de Mollerussa, situat a l'antic hangar de l'estació de tren, que gestiona l'entitat Nova Eucària, per tal que es pogués regularitzar la propietat de la gossa, per part de les persones a qui se'ls va comissar o algun altre interessat.

Aquest dimarts el Secretariat de Nova Eucària ONG, feia arribar als mitjans de comunicació una nota en la qual denunciava que els agents de protecció animal encarregats del refugi de Mollerussa havien patit diversos episodis d'assetjament, segons l'entitat per part de les persones a qui se'ls va retirar la gossa.

Furgoneta Nova EucàriaSegons fons de Nova Eucària, dos nois, insistint que es tractava de les mateixes persones que portaven la gossa, es van presentar al refugi el dilluns, van amenaçar de mort a la gestora del refugi i van colpejar la porta amb la intenció de robar a la Lluna, gossa que prové de la cria il·legal.

El comunicat afegeix que es va donar avis a la Policia Local que en arribar va identificar als joves i va obrir diligències per presentar als Mossos d'Esquadra, els empleats també van presentar una denúncia a la Policia Catalana.

L'entitat continua explicant que aquest dimarts al matí es van trobar la furgoneta de treball amb els vidres trencats, i havien sostret tot el que hi havia a l'interior, mòbils, cartera amb tota la documentació personal, 235 euros en efectiu per a la compra de menjar i productes de neteja del refugi i les claus de cotxes particulars i domicilis dels treballadors. Els delinqüents van aprofitar quants els empleats i voluntaris van sortir a passejar amb els animals del refugi.

Segons la gestora del centre, ahir mateix es van agilitzar les gestions de la documentació necessària per a poder ser tutor d'un gos considerat potencialment perillós i la gossa Lluna va ser per fi adoptada, quedant així fora de perill a càrrec d'una família responsable.

  

Comentaris