Setanta docents busquen eines al Saló del Llibre Infantil i Juvenil per despertar entre l’alumnat el gust per llegir

Una quarantena de docents participen en la Trobada Pedagògica, en el marc del Saló del Llibre a Mollerussa
photo_camera Una quarantena de docents participen en la Trobada Pedagògica, en el marc del Saló del Llibre a Mollerussa

Una setantena de docents d'educació infantil, primària i secundària vinguts d'arreu del territori van participar divendres en la cinquena Jornada Pedagògica que organitza el departament d'Ensenyament aprofitant el marc del Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya que se celebra a Mollerussa i que en aquesta ocasió s'ha centrat a descobrir noves eines per despertar el gust per llegir entre l'alumnat i fer-los entusiasmar per llegir.

cartell saló del Llibre Infantil i JuvenilLa regidora d'Ensenyament de l'Ajuntament de Mollerussa, Mònica Segués, i del cap del servei d'Immersió i Acolliment Lingüístic d'Ensenyament, Pere Maians, han valorat positivament la celebració d'aquestes trobades professionals per tal d'aprofundir en la manera de fomentar la lectura als centres escolars per formar bons lectors. Precisament,

Com fer lectors entusiastes?, ha estat el tema escollit per a la conferència principal de la trobada que ha anat a càrrec de Joan Portell, qui ha desgranat els arguments que explica en el seu darrer llibre titulat Llegim? 

Un taller sobre tècniques per a Clubs de Lectura, a càrrec de Laia Aguilar, de l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès ha completat el programa, que també ha comptat amb la formació de dos grups de treball diferents per aprofundir en la temàtica.

El Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya va encetar el primer cap de setmana, farcit d'activitats pensades per atraure el públic familiar. El dissabte al matí la Marta Esmarats va explicar Llegendes de bèsties i valents mentre que a la tarda la companyia Fes-t'ho com vulguis presentava l'espectacle Aquarel·la per despertar els sentits i la imaginació dels més petits. Diumenge, el públic va poder participar en l'espectacle La màgia dels llibres, de MagiaDiver i a la tarda va estar protagonitzada per la companyia Tanaka Teatre, amb el treball El peix irisat.

Comentaris