Els escolars de Mollerussa sensibilitzats amb la Pau i la No Violència

Dia de la Pau a l'escola Pompeu Fabra de Mollerussa
photo_camera Dia de la Pau a l'escola Pompeu Fabra de Mollerussa

Els centres escolars de Mollerussa van dur a terme una jornada dedicada a la Pau i la No Violència, amb diferents actes participatius i pedagògics.

L'escola Pompeu Fabra va desenvolupar una Vacuna contra la Violència, un antídot que els escolars van descobrir per combatre el violentovirus, un bacteri social que els nens i nenes consideren que en els darrers temps s'ha estès per tot el món i cal combatre'l. Aquest dimecres els escolars del Pompeu Fabra van desplegar, la primera dosis de la vacuna, en el decurs del Dia Internacional de la Pau i la No Violència.

Dia de la Pau escola Les Arrels 1Estudiants i equip docent van preparar xeringues i tiretes amb les paraules de pau, per evitar l'epidèmia del violentovirus. En una convocatòria al gimnàs de l'escola, on també els alumnes del cicle superior van llegir un manifest i van cantar, tots plegats la cançó Si et sents trist. Un cop finalitzades les classes tots van marxar amb les tiretes enganxades i amb el record del missatge de Pau.

Dia de la Pau Ignasi Peraire (2)L'escola Les Arrels es va unir a la commemoració fent incidència en el que significa la paraula Pau, respecte, compromís, convivència, saber ser, compartir, empatia i... moltes i moltes paraules! Al llarg de la setmana han estat presents al centre educatiu, els missatges, els coloms de la Pau, el treball del símbol, la construcció de fanalets, que tenien com a objectiu, aportar llum als conflictes, perquè hi siguin al moment present i, per sempre més.

Els nens i nenes de l'escola Mestre Ignasi Peraire, ha elaborat un mural en el qual les seves mans en són els elements artístics a les que acompanyava el colom de la Pau. En el pati del centre s'han enlairat globus d'heli amb missatges de Pau, dels quals esperen resposta. La commemoració es va completar amb la lectura d'un manifest per demanar més Pau i menys violència al món.

Comentaris