Els grups CdC i PP de Bell-lloc obliguen a reduir el sou de l'alcalde

El consistori va celebrar aquest dimecres un Ple per aprovar diverses modificacions urgents del pressupost

Ple de l'Ajuntament de Bell-lloc
photo_camera Ple de l'Ajuntament de Bell-lloc

Els grups de Convergència Democràtica de Catalunya i PP, en l'oposició de l'Ajuntament de Bell-lloc, han obligat a reduir el sou de l'alcalde Carles Palau, del grup Bell-lloc es Mou-Acord Municipal (BM-AM). La negativa revocava la proposta de l'equip de govern que havia establert un sou brut anual de 16.000 euros per al primer edil, i reduïa els honoraris a 13.000 euros.

L'equip de BM-AM governa en minoria, per la qual cosa es veu obligat a admetre les propostes del tàndem que fan, els encara convergents, i populars, que consideren excessiu el cost que l'hi suposen els honoraris de l'alcalde al consistori, encara que són els mateixos que rebia l'anterior primer edil Ramon Cónsola. Cal recordar que fiscalia està investigant les retribucions que rebien els anteriors membres de l'equip de govern, com a conseqüència d'una denúncia anònima.

El passat més de juliol, l'equip de govern es va veure obligat a prorrogar el pressupost del 2015, també a causa de la negativa dels grups de l'oposició, d'aprovar els comptes del 2016. En la sessió plenària CdC i PP van argumentar que en aquestes alçades de l'exercici seria més pràctic esperar al del 2017. La proposta econòmica incloïa diverses partides prioritàries com la construcció de nous nínxols, així com l'increment de dedicació de l'alcalde i d'un dels regidors, que es va decidir que es discutirien en un nou Ple.

Aquest dimecres es va aprovar la urgència de la construcció de 44 nous nínxols i els primers 12 columbaris, amb un pressupost de prop de 50.000 euros, i es va acordar modificar el cartipàs municipal per establir les noves retribucions de l'alcalde i del regidor que tindran un quart de jornada de dedicació al consistori.

Comentaris