Els ous d'orenetes i falciots paralitzen l'enderroc del grup Sant Isidori de Mollerussa

Des de l’Ajuntament es reforçaran les mesures de control mantenint tota la tanca que ja hi ha instal·lada en tot el perímetre i identificant amb senyalització el perill i la prohibició d’accedir a aquesta zona
Grup Sant Isidori @JosepAPérez
photo_camera Grup Sant Isidori @JosepAPérez

L’Ajuntament de Mollerussa, ha donat ordre de suspendre l’enderroc dels habitatges del Grup Sant Isidori a consecuència de l’alerta del departament d’Acció Climàtica, que hi van detectar aus protegides nidificant i en ple període reproductor. Per això, per evitar destruir o danyar de forma intencionada els nius i els seus ous, s’ha considerat la necessitat ajornar les obres de demolició programades fins que finalitzi el període de reproducció, fins a principis d’agost.

En concret, s’han detectat una seixantena de nius de falciots i orenetes nidificant en els edificis abandonats. La notificació procedent de la Secció de Biodiversitat i Medi Natural dels serveis territorials de Lleida indica que davant de situacions d’emergència o raons de seguretat degudament justificades es podria sol·licitar el trasllat dels nius. 

Des de l’Ajuntament es reforçaran les mesures de control mantenint tota la tanca que ja hi ha instal·lada en tot el perímetre i identificant amb senyalització el perill i la prohibició d’accedir a aquesta zona. Així mateix, la Policia Local incrementarà les rondes de vigilància aleatòries i setmanalment es farà una inspecció visual amb la direcció de l’obra, a càrrec de l’Ajuntament, per verificar el correcte estat del tancament perimetral i el funcionament de les mesures de seguretat establertes.  
 

Comentaris