Endesa tanca una anella elèctrica a Mollerussa per reforçar el servei al municipi

5129
photo_camera En cas d'incidència o d'indisposició d'una de les línies principals es podrà donar servei als clients afectats.

Endesa ha invertit 23.000 euros per a construir una nova línia subterrània de mitjana tensió a 25 kV i reforçar el servei al nucli urbà de Mollerussa i, així, tancar una anella elèctrica per incrementar la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric a més de 1.700 clients de la capital del Pla d'Urgell.

Així, la Companyia ha estès un nou tram de més de 170 metres de cablejat per enllaçar dues línies ja existents. D'aquesta manera es crea el que s'anomena tècnicament una anella elèctrica que, dit d'una altra manera, possibilita que, en cas d'incidència o d'indisposició d'una de les línies principals, es pugui donar servei als clients afectats per una via alternativa (tot recuperant més ràpidament potència i clients).

La mesura repercutirà no només en una reducció del temps de reposició, sinó en el fet que, en casos de treballs programats o manteniment de la xarxa, no serà necessari cap interrupció de subministrament.

L'actuació, que pertany al pla d'inversions de 2020, servirà per donar una ràpida resposta a la zona en cas d'incident.

Els treballs formen part del conjunt d'actuacions que Endesa promou per a la millora de les seves infraestructures i del subministrament elèctric a les comarques de la Plana de Lleida, totes elles enfocades a la progressiva adaptació de les instal·lacions de la Companyia a les darreres tecnologies del sector.

Comentaris