Els usuaris del Pla d'Urgell i Mollerussa demanen més punts de vacunació per no haver de desplaçar-se

Persones de Mollerussa i del Pla d'Urgell reclamen poder vacunar-se a la capital i no haver de desplaçar-se a Tàrrega o Lleida, són usuaris que Salut ha incorporat en el nou topall d'edat dels 60 als 65 anys per administrar el vaccí
Cues per vacunar al Pavelló 11 de Setembre de Lleida @territoriscat (2)
photo_camera Cues per vacunar al Pavelló 11 de Setembre de Lleida @territoriscat (2)

El nou topall d'edat per administrar la vacuna d'AstraZeneca, a població entre 60 i 65 anys ha disparat la demanda dels usuaris. La vacunació amb AstraZeneca es va reprendre aquest dimecres amb la incorporació d'aquesta franja d'edat, després que la setmana passada se n'aixequés la suspensió cautelar i aquest dilluns el govern autoritzés ampliar-ne el límit d'edat.

En aquest nou escenari, Salut va informar que es començaria a administrar el vaccí d'AstraZeneca aquest dimarts, a la franja de 60 a 65 anys, prèvia petició en el web del departament, així com a col·lectius essencials com són professionals de les farmàcies i fisioterapeutes, i també a auxiliars sanitaris que encara no s'havien vacunat. Però els punts de vacunació en la regió sanitària de Lleida seria a Tàrrega i al pavelló Onze de Setembre de Lleida.

La demanda de vacunacions des de dimecres ha provocat cues enormes en els punts de vacunació lleidatans, i també indignació per part de molts usuaris que no entenen com no s'habiliten més espais per facilitar el servei en el territori.

Cues per vacunar al Pavelló 11 de Setembre de Lleida @territoriscat (1)El regidor del PP de Mollerussa Joan Simeón ha sigut una de les veus que ha traslladat la petició dels mollerussencs i mollerussenques per poder utilitzar l'espai que es va habilitar als pavellons, per vacunar a les persones de més de 80 anys. Simeón afegeix que no entén el silenci de l'alcalde del PDeCat Marc Solsona, i del portaveu d'ERC Engelbert Montalà, respecte al fet que els usuaris de Mollerussa i la comarca es vegin obligats a desplaçar-se a Tàrrega o Lleida per la vacuna de la Covid-19. En aquest sentit afegeix que té coneixement que l'Àrea Bàsica de Salut disposa dels mitjans per poder-ho fer.

Per la seva banda, l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona ha explicat aquest dijous, després de la reunió del Comitè d'Emergència, que la situació no és altra que la falta de vacunes. L'Ajuntament va posar a disposició de Salut, l'espai i els recursos per poder vacunar a les persones majors de 80 anys, els seus cuidadors, i col·lectius de risc, persones a les quals se'ls administrava la vacuna Pfizer, i es continuarà administrant mentre hi hagi vacunes.

Solsona afegeix que les competències i les decisions prenen des de Salut, l'Ajuntament té tota la predisposició perquè calgui, però recorda a les persones que reclamen intensificar la vacunació en punts més pròxims, que l'inconvenient és que no es disposa de dosis. Encara que disposem de mitjans si no hi ha vacunes de res, serveix l'espai, volem suposar que en el moment que Salut compti amb més unitats de vaccí, es podrà administrar de forma massiva i s'establiran nous punts d'atenció.

Comentaris