Es presenta a Torregrossa 'Fem llavor', entitat en defensa del patrimoni natural

Presentació de l'entitat Fem llavors de Torregrossa
photo_camera Presentació de l'entitat Fem llavors de Torregrossa

Un col·lectiu de veïns de Torregrossa ha impulsat l'associació Fem llavor, una entitat que té com a objectiu identificar, conservar i incrementar el patrimoni natural del municipi del Pla d'Urgell. Imatge Fem llavorsSegons ha explicat el portaveu del col·lectiu, Bartomeu Buira, l'entitat està treballant des de l'estiu en la redacció dels estatuts, que han de regir l'entitat i que es presentaran en una assemblea al mes de gener, amb la voluntat d'incrementar el volum de socis. En paral·lel s'han organitzat activitats durant l'any com la que es va dur a terme en l'entorn del Parc del Pou Bo, on es va identificar la població d'arbres, i es treballa en la planificació de futures accions.

Casella de canalés del Subcanal a TorregrossaBuira ha afegit que l'entitat també s'ha ofert ha col·laborat amb l'Ajuntament de Torregrossa, en la redacció del projecte de remodelació de les zones enjardinades del municipi. Fem llavor, també vol dur a terme una tasca de col·laboració amb la resta d'entitat del municipi, i amb altres del Pla d'Urgell, com Canal Viu, les Banquetes, així com la Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell. Cal recordar que pel terme de Torregrossa i discorren varies de les infraestructures del regadiu.

Font del Paradell TorregrossaBuira, també ha comentat que es van assabentar recentment que la casella dels canalés del subcanal, que es troba a l'entrada del poble és de titularitat municipal, per la qual cosa negocien amb el consistori per rehabilitar tot aquest entorn natural. En aquest àmbit també es projecta recuperar la Font del Paradell, i habilitar el seu entorn com a espai d'esbarjo. 

Comentaris