Els tractors antics seran els protagonistes de la Fira de la Camamilla

La Festa Major de Linyola se celebrarà els dies 20, 21, 22 i 23 amb tots els actes gratuïts 
Mostra de tractors clàssics i històrics en la Fira de la Camamilla de Linyola ©Imatge d'arxiu
photo_camera Mostra de tractors clàssics i històrics en la Fira de la Camamilla de Linyola ©Imatge d'arxiu

Abans d'acabar la primavera i rebre l'estiu amb els braços oberts, encara hi ha algunes festes majors a celebrar. Una d'elles és la Festa Major de Linyola, que aquest any celebrarà conjuntament la festa amb la setena edició de la Fira de la Camamilla.

La Festa Major començarà el divendres 20 amb una elaboració de les cassoles tradicionals del poble a la plaça Planell. Al vespre se'n farà una degustació per valorar quina és la més gustosa i s'acompanyarà amb un duet de ball acrobàtic i contorsionisme amb Rafa i Nona. El dissabte 21 els veïns de Linyola i tots aquells que hi vulguin anar podran veure l'exposició Progènie, una exposició fotogràfica que compta amb un repertori d'imatges dels padrins i les padrines de la vila a càrrec de Jesús Molina i textos curats per Montserrat Darbra que s'inaugurarà a la Sala Sindicat i s'hi estarà fins al 29 de maig.

Paral·lelament i durant tot el matí, hi haurà la setena edició de la Fira de la Camamilla el diumenge 22, amb una desfilada de tractors antics i una llonganissada popular a 5 euros el tiquet. L'obertura de la Fira es farà a les 10.00 hores del matí entre el Carrer Major i la plaça de l'Església amb parades de productes relacionats amb plantes aromàtiques i medicinals, entitats locals i productes de proximitat, a més d'amenitzar la jornada amb la música en directe interpretada per professors i alumnes de l'escola de música de Linyola. Hi haurà tres exposicions més; les plantes aromàtiques i medicinals al Molí de l'Oli; els dibuixos de la Primera trobada Urban Sketchers als baixos de Cal Formiguera; i la mostra dels gegants joves, Ermelinda i Oleguer i dels gegants centenaris del poble, Griselda de Mascançà i Valeri de Golifàs als baixos de l'Ajuntament.

També hi haurà una gimcana de tractors i tres àgores que parlaran de salut, literatura i cuina amb professionals del sector. La fira clourà amb una rua de tractors marcada per un recorregut que resseguirà el poble.  

Finalment, la Festa Major de Linyola tancarà la programació el dilluns 23 amb el teatre infantil Mos Kids, de la companyia Alea Teatre i un monòleg a càrrec de l'humorista català, Peyu al pavelló poliesportiu. 

Programa de la setena edició de la Fira de la Camamilla ©AjLinyola
Programa de la setena edició de la Fira de la Camamilla ©AjLinyola

Comentaris