Una col·lecció de llenceria i roba blanca de Victòria Antó que es presenta a l'Espai Cultural dels Canals d'Urgell

La col·lecció de Victória Antó va començar com una afició fa gairebé 40 anys i, amb ella, té la voluntat de reivindicar i honorar tota una generació de dones anònimes i el valuós testimoni de la nostra història i cultura
Mostra de la col·lecció de llenceria de Victória Antó ©JosepAPérez
photo_camera Mostra de la col·lecció de llenceria de Victória Antó ©JosepAPérez

La Fundació dels Canals d’Urgell presentarà el dissabte 21 de maig la mostra “Aixovars. La gent del Canal a través de la roba blanca i la llenceria de principis del segle XX”, la col·lecció de Victòria Antó, que es podrà visitar en la sala d'exposicions temporals de l'Espai Cultural del Canals d'Urgell. La iniciativa cultural s'inaugurà aquest dissabte a les nou del vespre. 

Mostra de la col·lecció de llenceria de Victória Antó ©JosepAPérez
Mostra de la col·lecció de llenceria de Victória Antó ©JosepAPérez

La col·lecció d'Antó va començar com una afició fa gairebé 40 anys i, amb ella, té la voluntat de reivindicar i honorar tota una generació de dones anònimes i el valuós testimoni de la nostra història i cultura. Antó ha reunit més de 400 peces que han estat catalogades pel Museu de Lleida.

En el marc de la seu dels Canals d'Urgell, l'exposició vol explicar les diferents classes socials coexistents al Canal d’Urgell entre finals del segle XIX i principis del segle XX a través d'una mostra de peces de la col·lecció de Victòria Antó.

L'exposició inclourà els complements de mobiliari i estris domèstics que han cedit la família Pons-Ferrer de Mollerussa i Josep Canela de Barbens.

AIXOVARS. La gent del Canal a través de la roba blanca i la llenceria de principis del segle XX, es podrà visitar de dimarts a divendres de 8.00 a 15.00 h i amb visita concertada els caps de setmana.

   

Comentaris