La fira Autotrac obre portes a Mollerussa amb una oferta de 350 cotxes i maquinària d'ocasió

És imprescindible que les fires mantinguin el pols de l’actualitat i puguin continuar competint com a referent al territori, no només lleidatà sinó també català, segons Marc Solsona
Inauguració fira Autotrac 2022 ©Fira
photo_camera Inauguració fira Autotrac 2022 ©Fira

Fira de Mollerussa obria portes aquest divendres de la fira Autotrac, el certament dedicat al sector d’ocasió de l’automòbil, furgonetes i maquinària agrícola i industrial, que romandrà obert fins aquest diumenge. En la seva trenta-dosena edició la mostra d'ocasió exposa 350 vehicles i una àmplia oferta de maquinària agrícola i industrial. L'acte inaugural el va presidir el director general de Comerç, Jordi Torrades, acompanyat de l'alcalde i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, i del director de l'ens Xavier Roure.

Inauguració fira Autotrac 2022 ©Fira
Inauguració fira Autotrac 2022 ©Fira

Torrades va destacar la línia de suport que la Generalitat va obrir el 2021 per als certàmens afectats per la pandèmia el 2020 i ha anunciat una segona línia aquest 2022 per a les fires afectades per la situació sanitària el 2021. Torrades s’ha mostrat convençut que Fira de Mollerussa “en podrà gaudir i serà una ajuda important”. Torrades va afegir que “és un referent consolidat” i que la seva recuperació després de dos anys de parèntesi per la pandèmia “és un símptoma més de normalitat i recuperació econòmica”. Alhora, ha destacat el paper de les fires com a dinamitzadors territorials. 

Per la seva banda l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona va traslladar al responsable de Comerç del Govern Català, la petició que des de la seva àrea, i des del Departament d’Empresa “ens tinguin presents en els seus pensaments”, ja que “més enllà de Barcelona, Reus o Manresa hi ha Lleida i també Mollerussa”.

És imprescindible que les fires mantinguin el pols de l’actualitat i puguin continuar competint com a referent al territori, no només lleidatà sinó també català

Primera fira d'ocasió del calendari mollerussenc

La fira Autotrac mostra al públic una oferta similar a edicions anteriors amb 350 vehicles, una gamma molt diversa de producte i amb preus que oscil·len entre els 1.950 i els 82.000 euros. Respecte a l’exposició de maquinària sí que reflecteix el context complicat del sector, així i tot, els expositors hi han apostat, ja que ho veuen un aparador i una oportunitat per fer negoci.

Els organitzadors esperen poder igualar el centenar i escaig d'unitats de vehicles que es van vendre l'any 2019. L'objectiu d'enguany de Fira de Mollerussa, és que l’acumulat de venda de vehicle nou del Saló de l’Automòbil de la Fira de Sant Josep i el d’ocasió de les fires Autotrac i Autotardor, es puguin assolir la xifra de 9 o 10 milions d’euros de volum de negoci que s’havien registrat en anys prepandèmia. Objectius que donaven molt sentit que fires com aquesta continuïn existint.

Comentaris