Fira de Mollerussa assoleix l’objectiu dels 9 MEUR anuals en vendes d’automòbils i tanca l’Autotardor amb rècord històric de negoci

L'alcalde i president de l'ens firal, Marc Solsona, posa en valor els resultats, que reafirmen els certàmens de motor de la capital del Pla d'Urgell, com a Fires de referència
La guanyadora del sorteig ha estat Esther Borrell de Lleida - Foto: Jordi Vinuesa
photo_camera La guanyadora del sorteig ha estat Ester Borrell de Lleida - Foto: Jordi Vinuesa

Complagut per haver assolit les previsions marcades fa escassament deu dies a la fira d’ocasió Autotardor de Mollerussa, l’alcalde i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, ha detallat aquest matí en roda de premsa les “bones” dades de tancament d’aquest certamen, adreçat al sector de segona mà d’automoció i maquinària agrícola i industrial, amb un rècord històric pel que fa al volum de negoci aconseguit per les firmes d’automoció presents, amb 2.160.112 euros, així com perquè aquest sector supera un any més la xifra dels 9 milions d’euros en el conjunt dels tres certàmens anuals organitzats per l’ens firal: la Fira de Sant Josep, l’Autotrac i l’Autotardor. Pel que fa a l’any 2023, la suma puja a 349 cotxes venuts (151, al Saló de l’Automòbil de la Fira de Sant Josep; 100 a l’Autotrac, a l’abril, i 98 a la passada edició de l’Autotardor) per un import total de 9.093.798 euros, quantitat que esdevenia un dels reptes organitzatius. En relació amb aquests registres anuals, Solsona ha indicat que es tracta d’“una bona notícia” que “reafirma el compromís de Fira de Mollerussa amb les fires del motor com a fires de referència”.

Solsona ha fet públiques aquestes xifres en el marc del sorteig, davant notari, del premi de 3.000 euros entre els compradors d’un cotxe d’ocasió durant el 28è Autotardor, celebrat del 20 al 22 d’octubre. En aquesta convocatòria, la guanyadora ha estat la veïna de Lleida, Ester Borrell, per la compra d’un Volkswagen Golf a l’expositor Garaje Dalmau de Lleida. Cal recordar que aquest premi està patrocinat per l’ens firal i els expositors participants en el certamen.

El mercat d’ocasió, un sector competitiu amb una significativa pujada de preus

Els 2.160.112 euros de volum de negoci tancats pels 98 vehicles venuts a la passada 28a fira d’ocasió Autotardor suposen un increment respecte de l’any passat i un nou rècord per a aquest certamen, marca que datava del 2019 amb 2.159.690 euros. “Paradoxalment”, ha afegit l’alcalde, aquest augment no s’ha correspost amb un creixement en el nombre de vendes, les quals han estat una mica per sota de l’any passat (105). En aquest sentit, Solsona s’ha referit a l’evolució dels darrers anys, amb un sector molt competitiu i amb unes condicions molt diferents, també de qualitat i garantia en els cotxes que s’exposen.

Així es reflecteix si es té en compte que el preu de la mitja de cotxe venut d’enguany s’ha establert en els 22.042 euros –també nou registre–, un import que puja edició rere edició i que duplica el de fa deu anys (de 10.786 euros a la fira de l’any 2013). Respecte a la procedència dels compradors d’enguany d’aquests cotxes destaca un 85% de les comarques lleidatanes, mentre que el 15% restant corresponent a les demarcacions de Barcelona (8%), de Tarragona (7%) i a fora de Catalunya (2%). 

En el seu detall, l’alcalde ha assenyalat el diumenge com el dia que més vendes es van tancar, amb el 44% de les transaccions.

2 de cada 3 cotxes venuts per l’Autotardor van tenir un preu superior als 18.000 euros

D’altra banda, i en referència als preus dels cotxes venuts, el model més car va ser un Audi per un import de 49.900 euros, mentre que el més econòmic va ser un VW Polo per 7.220 euros. A més, el 63% dels cotxes venuts a la darrera edició de l’Autotardor va tenir un preu superior als 18.000 euros, en tant que per sota dels 12.000 euros només es van realitzar el 9% de les vendes. La resta, el 28%, van tenir un cost d’entre 12.000 i 18.000 euros. 

El certamen va comptar en la seva vint-i-vuitena convocatòria amb 24 expositors, dels quals 18 corresponien a automoció, amb una exposició de 357 cotxes i amb uns preus que oscil·laven entre els 3.300 i els 95.000 euros 

Comentaris