Fira Mollerussa accepta consecions del sector dels tractors per millorar la professionalització i plantejar la presencia anual

Fira de Sant Josep reubica els espais del recinte firal per incrementar la superfície del sector dels tractors i incorporar empreses de bioeconomia en el pavelló del 125è aniversari en el marc del 150 aniversari

Presentació acord amb el sector dels tractors a Fira Sant Josep ©JosepAPérez
photo_camera Presentació acord amb el sector dels tractors a Fira Sant Josep ©JosepAPérez

Fira de Mollerussa feia aquest dijous la presentació del que seran els canvis més significatius de la commemoració del cent cinquanta aniversari de la fira de Sant Josep que s’ha de celebrar el març del 2023. Un anunci amb el qual els representants de l’ens firal mollerussenc, el seu president i alcalde de Mollerussa, Marc Solsona i el director, Xavier Roure deixaven entreveure que la fira de Sant Josep s’adequa a les exigències dels sectors que han de permetre mantenir i superar el paper referent del sector agroalimentari.

Presentació acord amb el sector dels tractors a Fira Sant Josep ©JosepAPérez
Presentació acord amb el sector dels tractors a Fira Sant Josep ©JosepAPérez

Fira de Mollerussa ha dut a terme un seguit de canvis significatius en el recinte firal, traslladant l’espai expositiu dels tractors de l’avinguda Belianes –davant de la caserna dels mossos d'esquadra- a l’esplanada que ocupaven les firetes. Un total de 19.000 metres quadrats d’exposició de tractors, que també anirà acompanyada de jornades tècniques i activitats paral·leles.

Aquestes concessions, al marge de la qualitat i millora de la professionalització de la fira, també tenen la voluntat d’aconseguir la continuïtat de la presència dels concessionaris de tractors, que fins ara es combinaven cada dos anys amb la Fira de Sant Miquel de Lleida.

Nova distribució d'espais a la fira de Sant Josep
Nova distribució d'espais a la fira de Sant Josep

La voluntat de reafirmar aquest paper referent ha estat recolzada pels concessionaris de tractors, representats per Pau Cusiné, Xavier Vidal, Joel Arbonès, Jaume Bascompte i Vicenç Artero que han confirmat la seva presència en el certamen del pròxim any. Pau Cusiné i Jaume Bascompte, consideren que amb aquest canvi la fira s'adapta a les necessitats del sector. "Serà un gran esforç per part de la fira, però ho agrairem com a expositors i també ho agrairan els visitants".

Pel que fa a les firetes i atraccions es reubicaran a l'esplanada que es troba entre la ronda de Ponent i la carretera de Miralcamp.

El pavelló del 125è aniversari traslladarà els expositors del sector gastronòmic i artesanal al marge exterior de l’avinguda el Canal en la baixada des de la rotonda de la carretera de Miralcamp. En el seu lloc aquest espai es destinarà als sectors de la bioeconomia, i productes agro, segons ha explicat Xavier Roure.

Comentaris