La Fira de Sant Josep, al 80% de participació a un mes de celebrar-se

239 expositors ja s'han inscrit a la 146a edició del certamen de Mollerussa, que tindrà lloc del 16 al 19 de març

Vistes de l'afluència de public Fira de Sant Josep 2016 Interior
photo_camera Vistes de l'afluència de públic a la Fira de Sant Josep en anteriors edicions

La Fira de Sant Josep de Mollerussa està ja vora el 80% de participació. Quan falta un mes perquè se celebri la 146a edició del certamen, el nombre d’expositors inscrits per participar puja a 239, gairebé el 80% de la xifra assolida l’any passat (304). Quant a la distribució per sectors, 124 firmes ja estan confirmades al Recinte Exterior, on s’exposen la maquinària agrícola i complements per a la ramaderia i l’agricultura; 90 als Pavellons Firals, destinats a complements, entitats i institucions, agroalimentació i multisectorial, i 25 al Saló de l’Automòbil, ubicat al Recinte de les Piscines, i que enguany arriba a la seva 38a convocatòria.

Des de l’ens organitzador Fira de Mollerussa es preveu que les contractacions continuïn les pròximes setmanes, pujant la participació i arribant a dades dels darrers anys

La 146a Fira de Sant Josep de la capital del Pla d’Urgell obrirà portes del 16 al 19 de març com a punt de referència per al sector agrícola i ramader. A més de l’àmplia exposició, el certamen oferirà, com ja és habitual, un complet programa de Jornades Tècniques amb les darreres novetats i tendències i amb les quals es tractaran temes com la gestió de les dejeccions, els cereals, la fruita dolça, les exportacions, el reg o sessions de demostracions de maquinària.


En el marc del certamen, el 16 de març tindrà lloc la celebració de la 17a Borsa Interpirinenca de Cereals al Complex Resquitx. Aquesta trobada, on es donen cita importadors, productors, grups cooperatius, agències de transport, centrals comercialitzadores, brokers i usuaris del sector cerealístic, va reunir l’any 2017 més de 400 operadors procedents de Catalunya, així com de la resta de l’Estat espanyol, Argentina, França, Suïssa, Rússia, Portugal, Ucraïna o els Estats Units. En aquests moments, s’han inscrit ja a la trobada prop de 150 professionals.

La Fira de Sant Josep va rebre l’any passat de l’ordre dels 180.000 visitants, mentre que el nombre de professionals que van participar en alguna de les jornades formatives va ser de 1.700.

Nova edició del Concurs de la Maquinària amb 4.000 euros per premiar la innovació

En el marc de la Fira de Sant Josep es convoca un any més el Premi de la Maquinària Agrícola, Ramadera i Instal·lacions Agroindustrials, un concurs que es remunta a l’any 1980, que té com a objecte destacar i reconèixer les novetats tècniques exposades al certamen i que està dotat amb un total de 3.800 euros.
La convocatòria consta de diferents premis. El més ben dotat econòmicament, amb 1.600
euros i Placa d’Honor
, i atorgat per Fira de Mollerussa, és per a Premi Especial d’Innovació al
constructor/expositor de maquinària agrícola i/o ramadera de l’Estat espanyol
.

Les altres dues categories, dotades amb 1.100 euros cadascuna i Placa d’Honor, corresponen al Premi d’Innovació en Maquinària Agrícola, també atorgat per l’ens firal, i al Premi d’Innovació en Maquinària o Instal·lacions Agroindustrials, atorgat aquest pel Col·legi d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya.

El certamen acull també el Concurs de Disseny i Estètica de la Fira de Sant Josep i el Premi Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Lleida, convocatòria que reconeix els millors estands i parcel·les de la fira.

El Sopar de l’Expositor que se celebrarà durant la fira acollirà el lliurament dels premis a les empreses guanyadores de les dues convocatòries.

Comentaris