Fondarella aprova un pressupost d’1,4 milions d’euros per aquest 2019

Carres Mollerussa i Pla d'Urgell de Fondarella
photo_camera Carres Mollerussa i Pla d'Urgell de Fondarella

L'Ajuntament de Fondarella va aprovar aquest dimarts el pressupost per l'exercici 2019 que ascendeix a 1.420.000 d'euros. Amb aquests comptes el consistori té previst congelar la totalitat de les taxes i impostos, segons va explicar ahir l'alcalde del municipi del Pla d'Urgell, Joan Reñé. Concretament l'IBI es reduirà en un 8% per tal de compensar l'increment com a conseqüència de la revisió cadastral de l'any passat, aquesta fórmula permet que l'impost es mantingui en el nivell d'anys anteriors.

Joan Reñé presenta el pressupost de FondarellaL'alcalde de Fondarella, va afegir que el consistori destina el 26% del pressupost a les despeses corrents, i en el capítol de les inversions s'hi han reservat 300.000 euros, que es destinaran a tres actuacions importants. Entre els projectes previstos es contempla una partida de 50.000 euros per la millora d'un segon tram del camí de Torregrossa.

Una segona actuació es farà en quatre carrers del municipi, Sant Jordi, Àngel, Pla d'Urgell i Mollerussa. Segons Reñé, es tracta de zones de creixement urbanístic amb importants deficiències en infraestructures, per la qual cosa calia una intervenció. El projecte té un pressupost de 200.000 euros, i inclourà la millora dels serveis i soterrament de xarxa elèctrica i de telefonia.

Diposits agua boca Fondarella (1)La tercera actuació es farà a la planta potabilitzadora, un equipament en el qual ja es van dur a terme algunes millores en els envasaments, i ara es procedirà a la millora del sistema de potabilització que substituirà el sistema de filtres de sorra pels de carboni actiu. Aquesta obra tindrà un pressupost de 50.000 euros. Totes les obres compten amb ajuts de l'ACA, la Generalitat i la Diputació.

Joan Reñé, també va destacar que el consistori regularitzarà el deute a 0 aquest exercici, després d'amortitzar el darrer crèdit que s'havia adquirit amb les entitats financeres, una situació que dóna tranquil·litat a l'economia local, i possibilita noves actuacions.

Per altra banda l'alcalde de Fondarella va mostrar la seva voluntat de tornar a presentar-se a les eleccions municipals, ja que l'hi han demanat des del poble i la comarca, però la decisió la prendrà després de consensuar amb l'equip de govern del municipi del Pla d'Urgell.

Comentaris