Francesc Balcells exposa el balanç del darrer any d'acció de govern al Palau d'Anglesola

L'alcalde del Palau d'Anglesola insisteix en la necessitat de millorar la recollida selectiva, tot i superar el 50% d'eficàcia, per reduir la fracció de rebuig i així el cost del servei, que aquest any s'ha incrementat en 10.000 euros
El Palau remodelarà 1450 punts de lum al sistema led @territoriscat
photo_camera El Palau remodelarà 1450 punts de lum al sistema led @territoriscat

L'alcalde del Palau d'Anglesola, Francesc Balcells es presentava novament als palauencs i palauenques el passat dijous per fer un balanç de l'acció de govern dels darrers dotze mesos, un període que tot i estar marcat per la crisi sanitària ha continuat amb força activitat. L'alcalde es va dirigir als palauencs i palauenques a través del canal de YouTube municipal, insistint en la necessitat de millorar l'actitud en la recollida selectiva, per tal de poder reduir el cost del servei, que aquest any s'ha incrementat en 10.000 euros.

L'alcalde va explicar que el consistori engegarà un seguit d'accions per tal que la ciutadania prengui consciència de fer-ho bé per estalviar costos. Tallers pedagògics en l'escola, i a la gent gran, i es lliuraran cubells i bosses biodegradables gratuïtament per la fracció orgànica durant tot l'any, tot amb l'objectiu de reduir el rebuig.

Francesc Balcells xerrada balaçL'acció es completarà amb una acció pilot, que es farà conjuntament amb Sidamon i Vilanova de Bellpuig, instal·lant contenidors que s'obriran amb una targeta personalitzada. Balcells explicava que aquest sistema ha de servir per recollir dades estadístiques i reduir el rebut del servei.

L'alcalde del Palau d'Anglesola va exposar els projectes previstos en el municipi del Pla d'Urgell, com serà la instal·lació de 1.450 punts de llum led, per reduir els 150.000 euros de cost actual. La remodelació del cementiri, la urbanització de diversos carrers que no estan pavimentats. Reformes de la coberta del cementiri, i la restauració de l'avinguda Sant Roc

Els plataners esporgats de l'avinguda Sant Roc del Palau d'AnglesolaBalcells va destacar el projecte del complex de Sant Roc, una actuació per la qual es va convocar un concurs al qual si van presentar 47 arquitectes dels quals se n'han seleccionat 5, que estan en estudi per part d'una comissió avaluadora, que triarà el més adient. El nou desplegament urbanístic inclourà la nova llar d'infants i permetrà la unificació de l'escola Arnau Berenguer.

La residència Ca la Cileta és una altra de les prioritats, un equipament municipal imprescindible que necessita remodelar-se amb un ascensor i nous espais, però per poder afrontar aquestes millores s'han de superar un seguit de processos burocràtics i administratius. Projectes que Balcells incloïa entre els 10 nous reptes de mandat que també preveu la jardineria, la senyalització de trànsit, la xarxa de clavegueram, camins de terme.

Entre les preguntes dels veïns, que va moderar el director de l'Agència Catalana de Notícies, Oriol Bosch, va destacar l'interès per la nova llar d'infants i el futur de l'actual guarderia, el parc d'habitatges socials i el contrast amb habitatges buits, i els usos de l'edifici de l'escola de la plaça de la Generalitat. També se l'hi va preguntar a l'alcalde si el nou complex inclouria pistes de Pàdel, a la qual cosa va respondre que tenen diverses propostes sobre la taula.

Comentaris