Front comú a les Garrigues, Urgell, Pla d'Urgell i Segrià per divulgar atractius del territori

Sota l'aixopluc de l'Associació Leader Ponent, el projecte Espais Naturals de Ponent incorpora al programa d'oferta turística de les comarques els secans de Vilagrassa, Anglesola i Granyena

Presentació activitats projecte Espais Naturals de Ponent  (5)
photo_camera Presentació activitats projecte Espais Naturals de Ponent a Cal Sinén

El projecte Espais Naturals de Ponent, liderat per l'Associació Leader Ponent, que integra les comarques de les Garrigues, el Pla d'Urgell, l'Urgell i el Segrià, va néixer a la tardor del 2016 amb l'objectiu de promocionar una desena d'espais de la plana de Lleida que destaquen per les seves característiques naturals i paisatgístiques.

Presentació activitats projecte Espais Naturals de Ponent  (1)Sis mesos després, els impulsos del projecte han presentat en el marc del Centre d'interpretació de l'Estany d'Ivars i Vila-sana, les properes accions de dinamització per descobrir els espais naturals com són activitats esportives, una exposició itinerant o maridatges gastronòmics i musicals, així com les visites als nous espais naturals dels Tossals d'Almatret, al Segrià i els secans d'Anglesola-Vilagrassa.

La coordinadora del projecte Leader Ponent, Teresa Fuentes ha explicat que el projecte Espais de Ponent encara una fase de creixement per ampliar el seu abast sobre el territori i per aquest motiu, completa les accions programades amb una exposició itinerant que recorrerà Ponent per captar l'interès del públic. Fuentes considera imprescindible que la gent del territori s'arribi a estimar aquests espais per tal que algun dia puguin ser presentats com una oferta turística, de manera que el primer que cal és que ens ho hem de creure.

la importància i el valor natural d'aquests espais que s'incorporen, sobretot els secans, que cada any reben visites de turisme ornitològic de nord d'Europa

Presentació activitats projecte Espais Naturals de Ponent  (4)Espais Naturals de Ponent tindrà enllestida l'oferta dels tretze espais, abans de la tardor, amb el que s'ha aconseguit incrementar la participació dels agents del territori, que se sumen a un projecte impulsat des de la col·laboració d'entitats i actors locals. La coordinadora de Leader Ponent ha destacat la importància i el valor natural d'aquests espais que s'incorporen, sobretot els secans, que cada any reben visites de turisme ornitològic de nord d'Europa, ja que reuneixen unes característiques úniques al sud del continent. El problema és que aquests visitants només estan de pas i és precisament aquesta tendència la que es vol revertir, oferint-los possibilitats gastronòmiques o d'allotjament una vegada són aquí.

És necessari que el sector privat faci inversions però primer s'ha de fer veure que allò que tenim al territori val la pena

Presentació activitats projecte Espais Naturals de Ponent  (2)Teresa Fuentes, ha plantejat la necessitat de començar a treballar pròximament en la possibilitat d'oferir una oferta turística atractiva del conjunt d'Espais Naturals en un format de paquet turístic adreçat al consumidor. Per fer-ho serà necessària la implicació de les empreses privades i en aquest sentit, Fuentes ha anunciat que ben aviat es farà una jornada per plantejar el tema. Segons Fuentes, és necessari que el sector privat faci inversions però primer s'ha de fer veure que allò que tenim al territori val la pena.

Una altra de les novetats és la incorporació d'una nova secció al web del projecte que inclou espais que no tenen la categoria de protecció de la Xarxa Natura 2000 però que són importants pel seu alt valor paisatgístic com són les banquetes dels Canals d'Urgell i la Vall del Corb.

Comentaris